Glas Javnosti

GINISOV REKORD: Britanac sa jedne stabljike paradajza ubrao čak 839 plodova!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Daglas Smit, povrtar iz Velike Britanije oborio je svetski rekord kada je sa jedne stabljike ubrao 839 plodova čeri paradajza, što je skoro duplo više od prethodnog Ginisovog rekorda.

Prethodno postavljen rekord iz iste kategorije je zabeležen 2010. godine kada je sa jedne stabljike ubrano 488 čeri paradajza. Smit je oborio rekord sa skoro duplo više plodova, prenosi 'thesun.co.uk'.

Bilo je potrebno sat vremena da se uberu svi plodovi čija je ukupna težina bila oko 5 kilograma. Daglas koji inače ima 43 godine i po zanimanju je IT stručnjak je snimio prebrojavanje i pozvao sveštenika i policajca kao svedoke kako bi se ovaj događaj mogao potvrditi kao novi Giniov rekord.

On se pažljivo pripremio za izazov - pregledao je naučne radove i poslao uzorke tla u laboratoriju na analizu. Njegov paradajz je uzgajan iz semena posađenog u martu, a Daglas je provodio tri do četiri sata nedeljno negujući ih u stakleniku. 

Osim toga, dokaz da mu ovaj hobi dobro ide je i taj što je Daglas uzgojio i suncokret visok preko šest metara, kao i paradajz težak preko tri kilograma.

Glas javnosti/Agroinfo.rs

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR