Sastojci:
– 700 g višanja
– 8 kora za pitu
– 1 kašičica cimeta
– 100 g mlevenih badema
– 100 g šećera
– 100 ml ulja
– 100 ml mleka
Priprema:
Pripremite oko 700 grama očišćenih višanja. Stavite višnje u posudu, dodajte šećer, cimet i bademe i sve dobro sjedinite.
Pomešajte ulje i mleko. Uzmite dve kore i gornju koru premažite tom mešavinom, rasporedite po njoj par kašika višanja, zatim zarolajte i pažljivo položite u pleh premazan masnoćom.
Na isti način iskoristite preostale kore.
Kada su sve zarolane, prelijte ostatkom mešavine ulja i mleka i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Pecite između 30 i 40 minuta, dok štrudla ne postane zlatnožuta.
Ohlađenu štrudlu posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
(Glas javnosti/Zadovoljna hr)