Glas Javnosti

Evo kako da postanete majstor za sendviče

Hrana
Autor: Mens Health

Kada prijatelje zovete na kućno okupljanje, ili devojka iznenada svraća u goste, a vi imate potrebu da budete gostoljubivi, najbrže čime možete da im pružite osećaj kao da su kod kuće je da napravite zalogaje kojima šaljete pozitivnu poruku.

Sendviči (sada i kanapei) su univerzalna stvar – svima ostanu urezani u sećanja iz bezbrižnog perioda detinjstva, a vama je brzo i lako da ih napravite. Ipak, želeli biste da to što iznosite na tanjiru lepo izgleda. Evo nekoliko saveta da vam pomogneu tome da postanete majstori za sendviče: 

Kako birate hleb

Kada kupujete hleb prvo razmislite o sastojcima koji idu preko, da li će biti više tečnih (preliva, soseva) ili čvrstih sastojaka. Ako će biti više tečnih sastojaka, predlažemo vam da hleb bude što deblji. Trik: Ako ste se, na primer, odlučili za baget, nemojte seći duž polovine, već odmerite 2/3 debljine i tako prerežite. 

Bogati detalji

Što je deblji i tamniji hleb, vaša zakuska deluje bogatije. Međutim, neki od ovih hlebova može da sadrži neke sastojke koji će poništiti ukus nadeva. Neki, na primer, sadrže razne semenke po korici. Ovo uvek možete rešiti uklanjanjem površinskog sloja hleba. Za još bogatiji izgled, poigrajte se sa raznim povrćem, pustite mašti na volju. 

Ako je vaš izbor tost sendvič..

Nikako ne koristite toster u ovom slučaju. Blago zapecite samo jednu stranu parčeta hleba, do zlatno-žute boje. Neka tostirana strana bude strana na koju ćete ređati ostale sastojke. Prednosti: Tostirana strana će sprečiti natapanje hleba i kao barijera za oticanje tečnih namaza sa strana, a osećaj pri grickanju će biti glatkiji. 

Učvrstite strukturu sirom

Ako je sastavni deo vašeg sendviča sir, neka ovaj sastojak dobije počasno mesto u “prvoj liniji odbrane”, do hleba. Ako, ipak, koristite topljeni sir, njegovo mesto je uz meso, čiji ukus će pojačati.

Pažljivo birajte ono čime prekrivate sendvič

Ne preterujte sa “kvašenjem” sezonskog povrća. Na primer, pravite sendvič sa šunkom i šparglom, sa strane pomešajte rukolu, sa veoma malo sirćeta ili limuna i onda je poređajte preko ostalih sastojaka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR