U nastavku teksta vam predstavljamo recepte za tri kolača koja će vas oduševiti, piše Agroinfo.rs
U nastavku teksta vam predstavljamo recepte za tri kolača koja će vas oduševiti, a preporučuje ih najzena.rs
BAJADERA
Potrebno vam je 500g mlevenog posnog keksa, 200 grama šećera, 250 grama margarina, 100 grama čokolade za kuvanje, 3 dl vode, 200 grama mlevenih oraha - za tamni deo.
250 grama margarina, 100 grama griza, 300 grama šećera i 1 dl vode - za svetli deo
Priprema - prokuvajte vodu i šećer, pa zatim dodajte margarin i čokoladu. Kada se smesa ujednači, dodajte keks i orahe. Izmešajte i istresite u četvrtasti kalup, pa ostavite da se ohladi. Za beli deo prokuvajte vodu i šećer, pa dodajte margarin i na kraju griz. Mešajte mikserom da se razbiju grudvice. Istresite preko ohlađenog tamnog dela i, kada se malo prohladi, stavite u frižider da se stegne. Secite na štanglice i uživajte!
KARAMEL ŠNITE
Potrebno vam je 1/2 kora za rozen tortu, 200 grama šećera, 125 grama margarina, 1 puding od karamele, 150 grama mlevenog pečenog lešnika i 50 grama za posipanje, 400 ml sojinog mleka.
Priprema - karamelizujte šećer na laganoj vatri, pa sipajte 300 ml sojinog mleka i mešajte dok ne provri. U preostalom mleku razmutite puding od karamele, pa dodajte u proključalo mleko i mešajte dok se ne zgusne. Zatim dodajte seckani margarin i mlevene lešnike, mešajte dok se masa ne ujednači, a onda toplim filom nafilujte kore. Poslednju koru pospite mlevenim pečenim lešnicima i ostavite da se ohladi i stegne. Nakon toga secite na šnite i servirajte.
ČOKOLADNE BOMBICE
Potrebno vam je 200 grama posnog keksa, 200 grama čokolade za kuvanje, 100 grama posnog margarina, 6 kašika šećera, 1/2 šolje sojinog mleka, 50 grama kokosa, 100 grama šečenih samlevenih oraha.
Priprema - sipajte sojino mleko u šerpu pa stavite na vatru. Potom dodajte šećer, iseckan margarin i izlomljenu čokoladu. Kada se istopi pomešajte sa ostalim sastojcima i pravite čokoladne bombice. Ukrasite po želji i poslužite.
Prijatno!