Glas Javnosti

DVA TRIKA ZA GRILOVANO POVRĆE: Savršena letnja hrana

Hrana
Autor: Glas javnosti

Grilovano povrće je idealan letnji obrok, ali da bi bilo ukusno, važno je pripremiti ga na pravi način.

Najvažniji trik koji će vam omogućiti da dobijete ukusno jelo odnosi se na razdvajanje povrća koje se duže sprema. Pa tako, šargarepe, krompir, brokoli iseckajte na manje komade, a paradajz i pečurke, koji su brzo gotovi, na veće, kako bi se sve peklo ujednačeno. Druga opcija je da povrće kom je potrebno više vremena prvo skuvate, pa kad je polukuvano, rasporedite na pleh, prenosi Ekapija.


Drugi trik odnosi se na slaganje povrća u plehu. Rasporedite ga tako da može da "diše", ako je nabacano i pretrpano, nešto će ostati živo, drugo će se prepeći.

Pospite malo soli i obavezno ulja da se povrće ne bi osušilo na visokoj temperaturi, dodajte začine po želji i pecite u rerni na 230 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR