Glas Javnosti

DORUČAK UZ ZIPOLI : Savršen recept za testo mekoće kao krofne

Hrana
Autor: Glas javnosti

Veruje se da su upravo od ovog recepta nastale i krofne kakve danas poznajemo, ali da je svaki narod menjao sastojke po ukusu. Zipoli su danas karakteristični za Rim, a mi vam savetujemo da isprobate recept za ove ukusne krofnice koje se prave od 4 sastojka koja svako ima kod kuće.

  • Sastojci:
  • 2,5 šolje brašna
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašika semena komorača
  • 1,5 šolje vode 

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kvasac, komorač i vodu, pa sjedinite testo žicom. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje sat vremena. U tiganju zagrejte ulje, pa nauljite kašike i vadite smesu koju ćete sipati u tiganj. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim ređajte na ubrus da se ocede, pa uvaljajte u smesu od šećera i cimete. Poslednji korak nije obavezan. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR