Glas Javnosti

DORUČAK SA POPAROM : Recept koji nema greške

Hrana
Autor: Glas javnosti

Popara je odličan način da se upotrebi hleb koji je već postao tvrd, suv, nejestiv, a istovremeno i da se podsetite ukusa detinjstva

Ovo sirotnjisko jelo svaki kraj sprema na svoj način, pa npr. dok se u Užicu jede sa kajmakom i mlekom, u Šumadiji se pravi sa vodom i sirom. Na društvenim mrežama se često vodi polemika oko porekla najstarijeg jela, ali na kraju krajeva to i nije toliko bitno. Pripremite ga u zavisnosti od vašeg ukusa, kao Užičani ili Šumadinci.  

POPARA SA VODOM I SIROM

  • Sastojci:
  • 2-3 kriške bajatog hleba 
  • 1 kašičica maslaca 
  • oko 1 šolja vode 
  • sir


Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i ostavite da se ugreje. Zatim dodajte maslac. Pre nego što krene da ključa sklonite vodu sa šporeta i prelijte preko hleba koji ste isecpkali na komade. Pospite izmrvljenim sirom i promešajte. Poklopite i ostavite par minuta da se popari i jelo je spremno. 

Glas javnosti/Stvar ukusa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR