Glas Javnosti

DOMAĆE A NE KVARI SE: Džem od kajsija bez konzervansa, pasterizacije i šećera

Hrana
Autor: Glas javnosti

Omiljeni džem mnogih.

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za džem od kajsija bez konzervansa pasterizacije i šećera.

Potrebno je:

  • 5 kgr kajsija
  • 2-3 vanilin šećera

  • Priprema:

    Kajsije dobro oprati i očistiti , izvaditi koščice. Staviti u šerpu pa na tihu vatru da provri. Rernu uključiti na 230 stepeni C pa kad se ugreje staviti šerpu u rernu. Kuvati uz povremeno mešanje oko 2,5-3 sata da se zgusne.

    Po želji može se izblendati ili ostaviti da ostane poneki komadić i dodati 2-3 vanilin šećera. Plastične tegle dobro oprati pa kad se prohladi sipati u tegle ne do vrha ostaviti 2 cm i zatvoriti.

    Ostaviti da se ohladi pa spakovati u zamrzivač. Pri otvaranju tegle držati u frižideru do upotreb

    Napomena:

    U džem se može staviti šećer po želji, ja kuvam bez šećera, ali kajsije moraju biti baš gnile i slatke.

    Glas javnosti/ U01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR