U periodu posta ili kada biramo zdraviji način života, pronalaženje slatkih zadovoljstava koja su ujedno prirodna i hranljiva može biti izazov.
Ipak, priroda nam nudi obilje sastojaka koji zadovoljavaju i telo i dušu, bez potrebe za rafinisanim šećerom.
Zdrava nutela od lešnika, kakaa i urmi savršen je primer takve poslastice. Ovaj namaz je bogat prirodnim vlaknima, zdravim mastima i prirodnim šećerima iz voća.
Ne samo da je ukusan, već je i prava energetska bomba koja će vas zasladiti bez griže savesti - idealan je za dane posta, ali i za sve koji vode računa o ishrani.
Savršeno se kombinuje sa hlebom, palančinkama, pirinčanim galetama, a tek kada se jede na kašiku... Priprema je jednostavna, a ukus će vas oduševiti.
Vreme pripreme:
Sastojci:
Priprema:
1. Lešnike kratko propržiti u rerni na 180 stepeni oko 8-10 minuta, dok ne puste miris. Zatim ih utrljajte u krpu da skinete ljusku (nije obavezno, ali će nutela biti glatkija).
2. Stavite lešnike u blender ili seckalicu i blendajte dok ne dobijete glatki puter od lešnika (potrebno je nekoliko minuta i malo strpljenja).
3. Dodajte urme, kakao prah, prstohvat soli i vanilu. Blendajte ponovo.
4. Po potrebi dodajte malo biljnog mleka da smesa postane kremasta i glatka.
5. Prebacite u teglu i čuvajte u frižideru do sedam dana.
Glas javnosti /D03S