Priprema:
U šerpu sipajte vodu i kada provri preko stavite posudu u kojoj su jaja, šećer i vanila. Kratko kuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta, pa penasto umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao i promešajte da se svi sastojci sjedine. Otopite puter i mleko, pa dodajte malo smese sa brašnom i sjedinite. Dobijenu smesu sa mlekom sipajte u smesu sa brašnom. Sipajte u kalup obložen pek papirom i malo protresite da se smesa lepo rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi.
U šerpu sipajte šećer i kuvajte dok se ne karamelizuje. Zatim dodajte puter, so i slatku pavlaku. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprastano mešanje. Sipajte u neku posudu i kada se malo ohladi dodajte kikriki. Promešajte, pa ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temepraturi. Slatku pavlaku otopite sa čokoladom, pa dodajte kikiriki i promešajte. Ostavite da se skroz ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir.
Koru presecite na pola, pa jednu polovinu stavite u kalup. Premažite filom od krem sira, pa preko premažite fil sa šećerom i kikirikijem. Stavite drugu koru, pa premažite filom od krem sira. Preko sipajte glazuru. Stavite u frižider na 1-2 sata.
Glas javnosti/M01S
5 sati