Glas Javnosti

DOMAĆA SNIKERS TORTA : Recept koji se mora probati, brza i ukusna

Hrana
Autor: Glas javnosti

nikers torta toliko bogatog ukusa i izgleda da će očarati svakoga već na prvi zalogaj. Priprema nije komplikovana, ali zahteva malo vremena. Slojevi kakao kore, karamel fila sa kikirikijem, kao i belog fila i čokoladne glazure čine je prosto neodoljivom, a idealna je ako imate neku svečanu priliku.

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 3 jajeta 
  • 90 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 25 g neslanog putera
  • 30 ml mleka
  • 75 g brašna 
  • 15 g kakao praha
  • Za fil: 
  • 120 g šećera
  • 55 g neslanog putera
  • 85 ml slatke pavlake 
  • prstohvat soli 
  • 100 g kikirikija
  • Za glazuru: 
  • 100 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake 
  • 100 g kikirikija
  • Još: 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 30 g šećera u prahu
  • 200 g krem sira

Priprema: 
U šerpu sipajte vodu i kada provri preko stavite posudu u kojoj su jaja, šećer i vanila. Kratko kuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta, pa penasto umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao i promešajte da se svi sastojci sjedine. Otopite puter i mleko, pa dodajte malo smese sa brašnom i sjedinite. Dobijenu smesu sa mlekom sipajte u smesu sa brašnom. Sipajte u kalup obložen pek papirom i malo protresite da se smesa lepo rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi. 


U šerpu sipajte šećer i kuvajte dok se ne karamelizuje.
 Zatim dodajte puter, so i slatku pavlaku. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprastano mešanje. Sipajte u neku posudu i kada se malo ohladi dodajte kikriki. Promešajte, pa ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temepraturi. Slatku pavlaku otopite sa čokoladom, pa dodajte kikiriki i promešajte. Ostavite da se skroz ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir.

Koru presecite na pola, pa jednu polovinu stavite u kalup. Premažite filom od krem sira, pa preko premažite fil sa šećerom i kikirikijem. Stavite drugu koru, pa premažite filom od krem sira. Preko sipajte glazuru. Stavite u frižider na 1-2 sata.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR