Glas Javnosti

DETOKSIKACIJA JETRE ZA BOLJE FUNKCIONISANJE ORGANIZMA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Zdravlje ovog organa od presudne je važnosti za jačanje imuniteta.

Jetra je najodgovorniji organ za detoksikaciju organizma, zbog toga je važno da samu jetru redovno "čistite" od toksina. Zdrava jetra je neophodna za funkcionisanje imunog sistema i celog organizma. Jedna namirnica je ključna za čišćenje jetre i održanje njego zdravlja - ovas.

Istraživanja pokazuju da ovas ubrzava metabolizam, povoljno utiče na probavu,smanjuje nivo šečera i holesterola u krvi, što pomaže u smanjenju opterećenja jetre. Korišćenje ovasa u cilju detoksikacije jetre, nežno čisti ovaj organ, poboljšava funkcionisanje i pomaže da se brže oporavi. Kako biste iskoristili blagotvorno dejstvo ove namirnice, važno je da znate pravilno da skuvate ovac, piše Srbija Danas.Postoji mnogo različitih recepata za napitke, kaše i jela od ovasa, a mi vam donosimo dva koja se koriste za čišćenje jetre.

1. recept: 100 g dobro opranog ovasa (sa ljuskom) stavite u šerpu i prelijte sa 1 litrom vode. Stavite na šporet i sačekajte da voda proključa. Nakon toga, potrebno je da vatra bude smanjena i da voda ključa 20 minuta. Skinite sa vatre, zatvorite posudu poklopcem i ostavite da se ohladi, pa dobijenu tečnost procedite. Konzumirajte oko 200 ml tečnosti oko 3 do 4 puta dnevno. Ovaj tretman detoksikacije možete koristiti mesec dana.

2. recept: Stavite 2 šolje ovsa u termos i prelijte 1 litar ključale vode. Proizvod treba da stoji u termosu 12 sati, nakon čega se mora filtrirati. Uzimajte 150 ml 3 puta dnevno pre obroka (po želji možete dodati malo meda ili šećera u piće).

Bez obzira koji recept izaberete, važno je koristiti visokokvalitetan i organski ovas. Ljudi koji imaju problema sa gastrointestinalnim traktom ili bubrezima treba da se konsultuju sa lekarom pre nego što počnu da primenjuju detoks sa ovasom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP