Glas Javnosti

DA SVAKI ZALOGAJ BUDE POSEBAN! Kisele barene paprike, savršeno zdrava salata za hladne dane (FOTO)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Žute kisele paprike, čvrste, ukusne, primamljive i uvek tajanstvene.

Svaki zalogaj je poseban sa uvek prisutnim pitanjem da li je paprika ljuta, manje ljuta ili uopšte nije?

Kisele paprike, pune vitamina C su savršeno zdrava salata u zimskim danima.

SASTOJCI ZA KISELE BARENE PAPRIKE: 
7-8 kg paprika
3-4 glavica belog luka
2-3 veze svežeg peršuna
3 l vode
1 l sirćeta 
½ l ulja
250 gr šećera
1 konzervans
so po ukusu
crni biber u zrnu po ukusu


PRIPREMA:
Paprike očistiti od peteljki i semena, oprati ih i dobro ocediti. Sitno iseckati beli luk i peršun. Metalne zatvarače oprati, prokuvati i dobro osušiti. Tegle sterilisati u rerni zagrejanoj na 100°C oko 30 minuta. U dublju posudu sipati vodu, sirće, ulje, šećer, so i konzervans i na umerenoj vatri sačekati da tečnost provri. Kada tečnost provri ubacivati paprike. Svaku turu paprika bariti po 2-3 minuta.

Kisele barene paprike vaditi rešetkastom kašikom i ređati na tacnu dok ne obarite sve paprika. Kada su sve paprike obarene slagati ih u tegle, a između slojeva paprika sipati biber u zrnu i posuti belim lukom i peršunom. Paprike pritisnuti plastičnim pritiskače za tegle i napuniti tegle ključalom vodom u kojoj su se paprika barile. Uveriti se da li su paprika dobro potopljene u tečnost. Čvrsto zatvoriti tegle.

Prvo staviti celofan, gumicama za tegle pričvrstiti celofan i tegle dobro zatvoriti poklopcem koji je prethodno prokuvan. Tegle umotati u ćebe i sačekati da se ohlade.

Kiselu papriku pre serviranja možete napuniti pavlakom i poslužiti!

Prijatno!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR