Glas Javnosti

DA LI JE BAŠ SVAKA RIBA ZDRAVA ZA JELO: Ove vrste bi trebalo da IZBEGAVATE!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Iako je riblje meso puno proteina i zdravih masti i minerala, nisu sve ribe jednako preporučljive za trpezu.

Agencija za sigurnost hrane u Španiji (AESAN) u više je navrata upozorila na prisutnost ovog materijala u različitim ribama.

Plavorepa tuna

Plavorepa tuna je jedna od vrsta ribe koja sadrži visok nivo žive. U Evropi se može pronaći na atlantskim obalama i u Sredozemnom moru i mogu doseći veličinu od stotine kilograma, zbog čega akumuliraju veliku količinu spomenutog teškog metala.

Sabljarka

Sabljarka je velika grabljivica i karakteriše je dugi spljošteni kljun. Ova vrsta može da bude dugačka od četiri metra i da dosegne težinu veću od 500 kilograma, pa tako i sadrži veliku količinu žive u poređenju s drugim ribama.

Ajkule

Ajkula je jedna od većih grabljivica, a njena veličina i sposobnost hranjenja drugim manjim vrstama čini je vrstom s visokim nivoom žive.

Štuka

Štuka je riba koja može da živi u slanom i slatkovodnom okruženju. Njen karakter grabljivice i veličina čini je jednom od vrsta koje čuvaju više žive u svom telu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR