Glas Javnosti

ČUPAVCI SA JAGODAMA : Slatkiš koji mnoge će osvojiti ukusom koji osvežava

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako volite da jedete čupavce probajte da napravite i prolećnu verziju. Iskoristite džem od jagoda da ih napunite, a umesto u čokoladu uvaljajte ih u obojenu vodu, a možete i u ohlađeni voćni čaj. Jednako su ukusni kao i originalni.

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 3 jajeta
  • 70 g šećera
  • 60g brašna
  • 25ml ulja za kuvanje
  • 1 kašičica ekstrakta jagode 
  • Za punjenje: 
  • 100g džema od jagoda
  • 75 g tople vode
  • pink farba za hranu
  • kokos


Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca penasto umutite sa šećerom. Belanca umutite zasebno u čvrst šne. Pomešajte obe smese, pa dodajte ekstrakt jagode i prosejano brašno, pa lagano promešajte. Sipajte dobijenu smesu u tepsiju obloženu pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 25 minuta. Toplu vodu pomešajte sa bojom za hranu. Biskvit isecite na kvadrate, pa uzmite jedan kvadrat, premažite džemom sa jedne strane, pa preklopite drugim kvadratom, opet premažite džemom i preklopite trećim kvadratom. Uvaljajte u obojenu vodu, pa u kokos. 

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR