Glas Javnosti

ČAJ OD ŽALFIJE NIJE UVEK LEK! Evo u kojim situacijama može da bude OPASAN

Hrana
Autor: Glas javnosti

Čaj od žalfije sadrži supstancu koja oštećuje jetru i nervni sistem, a bezbedan je jedino ako se konzumira ovako!

Čajevi se smatraju veoma zdravim napicima, pa teško da biste ikada pomislili da neki od njih može da vam naškodi. Međutim, stručnjaci kažu da bi trebalo da budemo veoma oprezni kada je u pitanju čaj od žalfije, prenosi portal Mondo.

Ono što mnogi ne znaju je da žalfija sadrži ozloglašenu hemikaliju tujon, koja može da bude toksična ukoliko se unese u većim količinama. Ova supstanca je mnogo puta ispitivana i ispostavilo se da je neurotoksična, te da može da ošteti jetru i nervni sistem – opet ukoliko se unese u većim količinama.


Dakle, neće vam biti ništa ako tu i tamo popijete šolju čaja od žalfija, mada neki stručnjaci kažu da čaj od ove biljke treba koristiti isključivo za ispiranje usta, a ne ispijati ga. Takođe, postoje neke tvrdnje da toksičnost ovog sastojka nestaje ukoliko se čaj kuva duže od 15 minuta, ali će u tom slučaju biti veoma, veoma gorak.

Osim ispiranja usta čajem, žalfiju možete koristiti i tako što ćete svežim listovima ove biljke istrljati zube i desni – odlično deluje na zdravlje usne duplje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR