Glas Javnosti

Burek sa sirom koji osvaja svačija srca: Bolji nego iz pekare

Hrana
Autor: Glas javnosti

Služite topao uz šolju jogurta.

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 350 g sira
  • 250 ml kisele vode
  • 125 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli


Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ulje pomešajte sa vodom i soli. Pomešati vodu i ulje i so. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore, pa ih ukrstite i ostavite krajeve da vise van. Poprskajte mešavinom, pa dodajte 3 gužvane kore. Opet poprskajte mešavinom pa nanesite sir. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Od poslednje tri kore prvu zgužvajte, stavite drugu koru i nju poprskati stavite preostali sir pa poklopite poslednjom korom. Prebacite krajeve koji vire preko kora, pa poprskajte. Pecite pola sata, dok ne dobije zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Secite na parčiće vruć burek.


Glas javnosti/A03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR