Glas Javnosti

BRZA POSNA ČOKO TORTA! Bez pečenja, toliko UKUSNA I KREMASTA da ćete je svi obožavati

Hrana
Autor: Glas javnosti

Danas smo se odlučili za čoko tortu koja se pravi veoma lako i brzo, a ukus je fantastičan.

 Kao što ima pregršt slanih delicija u kojima uživamo, tako postoji mnogo slatkih đakonija koje su veoma ukusno, uprkos tome što ne sadrže namirnice životinjskog porekla.


Brza  čoko torta bez glutena

Sastojci:

Patišpanj
3 šolje bademovog brašna
2 šolje očišćenih i natopljenih urmi
3/4 šolje kakao praha
1/4 šolje javorovog sirupa
1 kašika soka od limuna
prstohvat soli
1 kašika vanila ekstrakta
1/8 kašike crnog bibera

Preliv:

1/2 šolje kokosovog ulja, otopljenog
1/4 šolje kakao praha
3 kašike javorovog sirupa
1 kašika vanila ekstrakta

Način pripreme:

  1. Sve sastojke za patišpanj stavite u blender i izblendajte dok ne dobijete gustu, sjedinjenu smesu.
  2. Prebacite smesu u okrugli pleh i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižider dok ne pripremite preliv.
  3. Sve sastojke za preliv sipajte u staklenu činiju i dobro ih umešajte viljuškom.
  4. Izvadite patišpanj iz friđidera i ravnomerno rasporedite čokoladni preliv. Na kraju, možete dodati i voće, čokoladne mrvice ili drugi dodatak po ukusu.
  5. Vratite u frižider i ostavite da odstoji minimum dva sata.
  6. Tortu možete služiti uz veganski sladoled od vanile, veganski šlag ili sezonsko voće.

Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR