Danas smo se odlučili za čoko tortu koja se pravi veoma lako i brzo, a ukus je fantastičan.
Kao što ima pregršt slanih delicija u kojima uživamo, tako postoji mnogo slatkih đakonija koje su veoma ukusno, uprkos tome što ne sadrže namirnice životinjskog porekla.
Sve sastojke za patišpanj stavite u blender i izblendajte dok ne dobijete gustu, sjedinjenu smesu.
Prebacite smesu u okrugli pleh i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižider dok ne pripremite preliv.
Sve sastojke za preliv sipajte u staklenu činiju i dobro ih umešajte viljuškom.
Izvadite patišpanj iz friđidera i ravnomerno rasporedite čokoladni preliv. Na kraju, možete dodati i voće, čokoladne mrvice ili drugi dodatak po ukusu.
Vratite u frižider i ostavite da odstoji minimum dva sata.
Tortu možete služiti uz veganski sladoled od vanile, veganski šlag ili sezonsko voće.