Glas Javnosti

BRZA POSNA ČOKO TORTA! Bez pečenja, toliko UKUSNA I KREMASTA da ćete je svi obožavati

Hrana
Autor: Glas javnosti

Danas smo se odlučili za čoko tortu koja se pravi veoma lako i brzo, a ukus je fantastičan.

 Kao što ima pregršt slanih delicija u kojima uživamo, tako postoji mnogo slatkih đakonija koje su veoma ukusno, uprkos tome što ne sadrže namirnice životinjskog porekla.


Brza  čoko torta bez glutena

Sastojci:

Patišpanj
3 šolje bademovog brašna
2 šolje očišćenih i natopljenih urmi
3/4 šolje kakao praha
1/4 šolje javorovog sirupa
1 kašika soka od limuna
prstohvat soli
1 kašika vanila ekstrakta
1/8 kašike crnog bibera

Preliv:

1/2 šolje kokosovog ulja, otopljenog
1/4 šolje kakao praha
3 kašike javorovog sirupa
1 kašika vanila ekstrakta

Način pripreme:

  1. Sve sastojke za patišpanj stavite u blender i izblendajte dok ne dobijete gustu, sjedinjenu smesu.
  2. Prebacite smesu u okrugli pleh i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižider dok ne pripremite preliv.
  3. Sve sastojke za preliv sipajte u staklenu činiju i dobro ih umešajte viljuškom.
  4. Izvadite patišpanj iz friđidera i ravnomerno rasporedite čokoladni preliv. Na kraju, možete dodati i voće, čokoladne mrvice ili drugi dodatak po ukusu.
  5. Vratite u frižider i ostavite da odstoji minimum dva sata.
  6. Tortu možete služiti uz veganski sladoled od vanile, veganski šlag ili sezonsko voće.

Uživajte!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR