Idealan je dan za nešto kremasto i slatko.
Isprobajte ovaj recept i uverite se da za veoma kratko vreme možete da napravite savršen dezert.
Sastojci:
4 kašike maslaca
30 g crne čokolade
4 kockice mlečne čokolade
3 kašike šećera
2 jaja
2 kašike kakao praha
1 kašika ekstrakta vanile
četvrtina kašičice soli
30 g brašna
pola kesice praška za pecivo
Priprema:
U mikrotalasnoj otopite naseckanu čokoladu i maslac. Izmutite jaja sa šećerom, kakaom, vanilom i soli, pa pomešajte sa čokoladom.
Nakon toga dodajte i mešavinu brašna i praška za pecivo, pa promešajte. Podelite testo u dve veće šolje i stavite ih na suprotne strane mikrotalasne. Smanjite na 50 odsto i pustite da se peče 45 sekundi. Šolje izvadite, promešajte i vratite na još 45 sekundi. Kad ih izvadite, ubacite u sredinu svake smese po dve kockice čokolade i stavite u mikrotalasnu na još 45 sekundi, piše Objektiv.