Glas Javnosti

BRAUNI SA MALINAMA KAO IZ MAŠTE : Recept nestvarnog ukusa

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kuvar iz Beograda, koji već osam godina radi u restoranima i hotelima, još sa 13 godina je zavoleo kuvanje i znao da je to posao kojim želi da se bavi. Preporučio je brauni po neverovatnom receptu

Recept je jednostavan i brz pogotovo za one dame koje ne vole mnogo vremena da provode u kuhinji

Potrebno je:

- 150 g crne čokolade

- 130 g margarina ili putera

- 3 pune kašike džema od malina

- 50 g kakao praha

- 150 g šećera

- 3 jaja

- 80 g brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

U šerpu stavite margarin, čokoladu i otopite na najslabijoj vatri. Kada su se otopili dodajte džem od maline, šećer i kuvajte dok se šećer ne istopi.

U odgovarajućoj posudi izmešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugoj posudi dobro umutite jaja. Kada se šećer istopi smesu od čokolade sklonite sa šporeta, zatim dodajte mešavinu brašna, kakaa i izmešajte kuvarskom žicom tako da nema grudvica piše Blic/Žena

Na kraju dodajte umućena jaja i dobro izmešajte oko jedan minut da smesa bude kompaktna. Smesu za braune izlijte u pleh sa papirom za pečenje, dimenzije pleha su (32cm x 22cm)

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, ali vodite računa da se ne prepeče i ne presuši jer u sredini treba da budu sočni i mekani. Kada izvadite iz rerne oatavite da se prohlade oko 15 minuta. Zatim pažljivo skinite papir za pečenje i isecite braune željene veličine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR