Recept je jednostavan i brz pogotovo za one dame koje ne vole mnogo vremena da provode u kuhinji
Potrebno je:
- 150 g crne čokolade
- 130 g margarina ili putera
- 3 pune kašike džema od malina
- 50 g kakao praha
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 80 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
U šerpu stavite margarin, čokoladu i otopite na najslabijoj vatri. Kada su se otopili dodajte džem od maline, šećer i kuvajte dok se šećer ne istopi.
U odgovarajućoj posudi izmešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugoj posudi dobro umutite jaja. Kada se šećer istopi smesu od čokolade sklonite sa šporeta, zatim dodajte mešavinu brašna, kakaa i izmešajte kuvarskom žicom tako da nema grudvica piše Blic/Žena
Na kraju dodajte umućena jaja i dobro izmešajte oko jedan minut da smesa bude kompaktna. Smesu za braune izlijte u pleh sa papirom za pečenje, dimenzije pleha su (32cm x 22cm)
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, ali vodite računa da se ne prepeče i ne presuši jer u sredini treba da budu sočni i mekani. Kada izvadite iz rerne oatavite da se prohlade oko 15 minuta. Zatim pažljivo skinite papir za pečenje i isecite braune željene veličine.