Glas Javnosti

Brašno od BANANE će vas duže činiti sitim, čuva srce i mišiće...

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ova vrsta brašna je dobar izvor kalijuma. Kalijum pomaže dobrom zdravlju našeg srca. Pored toga, poboljšava i povećava snagu u mišićima i ubrzava metabolizam.

Brašno od banane obično se pravi od nezrelih, zelenih brazilskih banana, tako što se banane ogule, iseckaju, dehidriraju, a zatim samelju u brašno, koje se može koristiti za sve, od spremanja kolača do smutija. Ako ste intolerantni ili alergični na gluten, brašno od banane je odličan izbor za vas. Takođe ne sadrži ni tragove žitarica, mlečnih proizvoda, soje ili orašastih plodova, pa je idealno za sve koji praktikuju vegansku ishranu.

Sadrži mnogo manje kalorija nego pšenično brašno i njegove alternative, poput ovsenog i bademovog brašna. Zbog sadržaja vlakana, duže vas čine sitima, pa je manja verovatnoća da ćete posegneti za nekom poslasticom sat vremena nakon ručka. 

S obzirom na to da se banane, od kojih se pravi brašno, beru pre nego što sazru, njihov sadržaj šećera se nikada ne razvija u potpunosti, tako da sadrže manje prirodnog šećera nego zrele banane.
Takođe, za razliku od ostalih skrobnih namirnica, poput testenine i belog hleba – koji se brzo vare, apsorbuju se kao glukoza u krvotok i povećavaju nivo insulina – rezistentni skrob u zelenim bananama usporava oslobađanje hrane kroz creva. To usporava insulinski odgovor i sprečava nagli pad šećera.

S obzirom na to daj e slatkog ukusa odlična je zamena za brašno u svim receptima.Osim za pečenje, možete ga koristiti kao sredstvo za zgušnjavanje u supama, gulašima, pa čak i u smutijima.

Imajte na umu samo da tokom kuvanja, zbog visokog sadržaja skroba, upija više tečnosti od ostalih vrsta brašna.

Agroinfo,rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR