Poslastica se pravi bez merenja, miksera, pečenja i mešanja kora, a ukus je čista uživancija - kao poslastice iz najboljih poslastičarnica.
Svi sastojci se mere na šolju ili čašu od 200 grama.
Sastojci:
Šolja brašna
Šolja šećera
Šolja griza
Prašak za pecivo, vanilin šećer
Sirni fil:
500 g svežeg sira
Jaje
Kora limuna
Vanilin šećer
Kisela pavlaka
4 kašike šećera
Fil od višanja:
500 g višanja
3 kašike maslaca
3 kašike prezli
3 kašike šećera
Pola soka od jednog limuna
Cimet po ukusu
Preliev:
2 jajeta
Šolja mleka
Šolja pavlake za šlag koju nije potrebno umutiti
2 kašike šećera
Postupak:
Zagrejte rerenu na 180 stepeni, pleh za pečenje premažite uljem, sve suve sastojke sjedinite i podelite na tri dela. U duboku posudu izmešajte sve sastojke sa sirom, otopite maslc s prezlama i zagrejte par minuta, stavite sa strane i kad se ohladi dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet. Sjedinite.
U treću posudu pripremite preliv od jaja, mlijeka, pavlake i šećera. U pleh za pečenje stavljajte suvuu smesu, pa deo s višnjama, pa sirnu smjesu, potom opet suhu smesu.
Na kraju prkrijte prelievom od jaja, pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.
(G.J.)