Ako dosad niste probali banana hleb, pravo je vreme da se uverite da je to veliki propust. Svideće vam se na prvi zalogaj i nećete odvajati prste od njega.
Recept je vrlo jednostavan, a može ga ispratiti svako.
Sastojci za banana hleb:
Zagrejte odmah rernu na 180 stepeni i nauljite kalup za hleb.
Zgnječite banane u velikoj posudi dok ne postanu glatke.
Dodajte otopljeni puter i dobro promešajte.
Dodajte jaje, vanilu i šećer. Sve sjedinite.
U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući lagano dok se sve ne sjedini. Pazite da ne premešate previše.
Ako želite, dodajte orahe ili čokoladne komadiće.
Sipajte smesu u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
Pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista kada je ubodete u sredinu hleba.
Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
Glas javnosti/T02S