Glas Javnosti

DOK TRAJE POST, NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆE POSNE KROFNE: Prave domaćinske, kao baka kad ih napravi:

Hrana
Autor: Glas javnosti /objektiv

Morate da ih probate

Sastojci:

125 ml tople vode

20 g svežeg kvasca

250 g brašna

25 g margarina

1 kašika šećera + 1 kašičica

Priprema:

U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Dobro promešajte da se sastojci sjedine, pa ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Margarin sobne temperature umutite sa kašikom šećera, pa dodajte kvasac i brašno. Umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe pola sata.

Zatim razvucite testo i čašom vadite oblike, pa pokrijte i ostavite još 10 minuta da nadođu. Oklagijom ponovo malo razvucite, ali ne preterujete. Pržite u zagrejanom ulju, ali ne vrelom i vodite računa da strana testa koja je bila na stolu sada bude gore, a ona koja je bila gore da bude u ulju. Uvaljajte u prah šećer ili dekorišite po želji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR