Glas Javnosti

Zavodnik, diže vas u zvezde i spušta u blato

Astrologija
Autor: Glas javnosti

Oni jednostavno privlače kao magnet. Ne moraju ništa da rade. Samo stoje, izgledaju moćno i plene. Problem je što vas čine nesigurnim i zbunjenim. Uvek.

Strastveni su pa nezainteresovani, i to sve u roku od par minuta .

Reč je o muškarcu Škorpiji. Ovo su njegove karakteristike, ali i saveti i upozorenja za vas, dame, ukoliko pored sebe imate muškarca u ovom čudnovatom znaku.

Pozitivne osobine

Odan,Superfokusiran ,Strastven,Velika pasija,Radoznao i interesantan,Kompetitivan,Empatičan

Negativne osobine

Emotivno hladan,Opsesivan,Tajnovit i misteriozan,Sklon manipulisanju i lako se vređa,Preterano osjetljiv,Fokusiran najviše na sebe,Nedostupan,Strastven i intenzivan

To je zapravo dvostruki mač. Kada su u vezi, pogotovo na početku, druga osoba će doživeti naš jedinstveni, strastveni, laserski fokus. Kada postanemo intimni, naš partner će iskusiti ljubav kakvu nikada pre nije doživeo. Naša energija je privlačna i neodoljiva.

Odan i intuitivan

Muškarci Škorpije su lojalni. Uz pravu partnerku, oni postaju i veoma intuitivni i empatični. Ako treba, preći će preko vatre kada vole, ali su isto tako teški na rečima i neće vam uvek priznati svoje emocije.

Radoznao, vodi se logikom i superfokusiran

Škorpije su znatiželjne i logične, što može da bude i pozitivna i negativna stvar. Imaju jedinstvenu sposobnost da razlože i shvate određeni problem ili dilemu. Njihova logična priroda uvek traži odgovore na pitanje “Zašto”, i to znači da ih često zanima uzrok vašeg ponašanja ili postupaka. S druge strane, to može da bude i iritanto, kao i njihova superfokusiranost na neke stvari, jer se ponekada graniči sa opsednutošću. Njihov jedini alat za uklanjanje određene opsesije je da pronađu novu.

Empatičan

Škorpije su izrazito empatične, često mogu da osete šta se događa sa njihovim partnerom, čak i kada su udaljeni. Njihova logična priroda ih s vremena na vreme ometa u ovoj osobini, jer su skloni da preterano racionalizuju.

Upozorenje: Važno je da znate – kada su na mirnom mestu i u blizini partnera, oni su u mogućnosti da “čitaju” vaše emocije s jezivom tačnošću. Nije potrebno da govorite u njihovom prisustvu, jer oni tačno znaju šta se događa unutar vas.

Kompetitivan

Škorpije su kompetitivne u svim stvarima kojima se bave. Kada odluče da se zanimaju nečim, oni žele da budu najbolji u tome i tada su prilično nemilosrdni. Poput njihovih drugih osobina, i ovo je i blagoslov i prokletstvo. Često ih takmičarska priroda košta odnosa koji imaju. Teško im je da kontrolišu emocije duboke strasti i ljubavi, dok pokušavaju da ih usklade sa snažnom željom da “pobedimo” u drugim poljima u životu.

Previše tajnovit

Znaćete da ste u prisutnosti Škorpije, jer kada prođete kraj njega, osetićete snažnu silu koju je teško opisati. Mnogi karakterišu Škorpije kao “zločeste ljude”, jer imaju opasnu, ali – paradoksalno – privlačnu vibraciju.

Hladan i nedostupan

Škorpije su prokleti opsednutošću određenim projektom ili aktivnošću rešavanja problema. To može da prouzrukuje da mnogi od nas izgledaju emocionalno hladno i nedostupno. Potrebno im je vreme da se otvore i steknu naviku da pored drugih budu ono što zaista jesu.

ljubomoran-osetljiv-hladan

Sklon manipulisanju i lako se vređa

To su njihove najveće slabosti. Škorpije zapravo pribegavaju manipulaciji, posebno kada su ljubomorni ili ogorčeni. Kada su u ljubavnoj vezi, očekuju potpunu posvećenost.

Upozorenje: Ako otkriju da koketirate s drugim ljudima, a to su u stanju da i te kako precizno osete, morate da budete oprezni. Učiniće vam život “bednim”.

Ljubomoran i preterano osetljiv

Ove karakteristike idu ruku pod ruku s prethodno spomenutim osobinama. Kada su u vezi, oni postaju zaštitnički nastrojeni. Teško im je da koriste racionalnu stranu mozga kada osete da je za njihovog partnera neko zainteresovan. Takođe, vrlo su osjetljivi na kritike..

Upozorenje: Ako se često previše oštro kritikuju, to može da probudi kod njih želju za osvetom i pomenutom manipulacijom.

Opsesivnost i fokusiranost na sebe

Škorpije se često optužuju za opsesivnost, pa čak i narcisoidnost Na nekom nivou, to je istina. Oni, kao što smo već napomenuli, postaju opsednuti određenim problemom, projektom ili zagonetkom i neće se zaustaviti u potrazi za rešenjem sve dok ga ne postignu. Ovaj način ponašanja se često meša s narcisoidnošću, ali to nije tačno. Oni su jednostavno skloni opsednutošću s nekim stvarima do te mere da postaje smešno. Mnoge Škorpije imaju dijagnozu opsesivno-kompulsoivnog poremećaja iz tog razloga. I dok neki od njih žele da budu u središtu pažnje, većina ih ipak ježi od toga, jer osvetljava delove ličnosti koje žele da sakriju.

Ostale karakteristike

Uglavnom jako dobro znaju da raspolažu s novcem i nisu impulsivni tipovi kad je reč o potrošnji. Opsednuti su svojim izgledom i imidžom. Pamte poput slonova i mogu da se sete i najsitnijih detalja. Nepoverljivi su i potpuno nezavisni, ne podnose pomisao da neko brine o njima. Ali su zato oni i te kako spremni da brinu o drugima.

Škorpije su ljudi koji su najverovatnije najviše pogrešno shvaćeni od svih znakova Zodijaka. U jednom trenutku mogu da budu pažljivo usmereni na ono što se događa s vama lično, a sledeći trenutak mogu da deluju ometeno i odsutni. Ako imate posla sa Škorpijom, budite spremni na divlju vožnju. Oni će učiniti da se osećate kao da ste u središtu svemira, ali će takođe pokazati i ponašanja koja se mogu činiti “ludačkim”.

Ono što treba da zante jeste da kada vole oni zaista vole i uvek će biti verni. Ipak, sticanje njihovog poverenja i ljubavi nije lako.

Ključ srca Škorpije je strpljenje i razumevanje. Zbog osetljive prirode, preferiraju pažljivu i promišljenu kritiku. Kada smo zaljubljeni najveća želja im je da zadovolje svog partnera. I dok im s vremena na vreme oči lutaju, srce im je uvek povezano jedino sa voljenom osobom.

IZVOR:žena.blic.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR