Glas Javnosti

VELIKI JESENJI HOROSKOP: Pred vama su veliki izazovi u ljubavi i poslu!

Astrologija
Autor: Glas javnosti

Jese je uveliko pred nama, a osim spremanja zimnice koja je sigurna opklada, zvezde su tu da nam kažu šta nas čeka u periodu pred nama.

Ovan

Ljubav 

Kako će se razvijati vaša ljubavna priča najviše će zavisiti od toga u kakvoj ste situaciji. Ako ste u lošem braku ili vezi koja vas ne zadovoljava, lako je moguće da se kriza produbi i podstakne vas da u drugoj polovini godine (naročito u oktobru) donesete odluke koje će biti ključne za vašu budućnost. Nestabilni i nezdravi odnosi teško će preživeti ovu godinu, ali to će biti samo vaša ulaznica prema novom i boljem životu, tako da nemojte predugo tugovati ako iza sebe ostavite vezu koja vas je energetski potrošila jer vas čeka nešto bolje. U zdravim vezama bi će važno pronaći ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Odvajajte vreme za porodicu i svoje najbliže. Bi će i prilika za flert,  jesen će biti vrlo burna, strastvena jer ćete biti osvajački raspoloženi. Ako ste sami pazite da u svoj život ne prihvatite odnos koji je daleko ispod onoga što istinski zaslužujete.

Posao

Donećete neke važne odluke. Ako niste zadovoljni poslom, moguće je da krenete dalje, potražite posao koji će više odražavati vas i vaše mogućnosti. Ne dajte da vas obeshrabre ograničenja ili narušeni odnosi s autoritetima. Uvek možete bolje, samo je važno znati šta želite i skupiti hrabrosti i da se pomaknute sa lošeg mesta. Krenuti prema boljem.

Ali ono što će krenuti i trajati sve do kraja godine biće vrlo intenzivno i burno, ne samo u poslu, već i na svim ostalim životnim područjima. Ta silovita energija u vama neumoljivo vas tera prema naprijed i nema toga što niste spremni učiniti da biste uspjeli. Finansijski će biti pomalo nestabilno. Biće uspona i padova, pa bi bilo dobro izbegavati riskantna ulaganja i više štedjeti.

Zdravlje

Budući da je pred vama period velikih odgovornosti i temeljitih promena, dobro je odvajati vreme za odmor i razonodu. Pripazite na kosti, zglobove, zube, kičmu. Bavite se sportom, držite svoj imunitet pod kontrolom.

Oprez! Najosjetljivije razdoblje bit će oktobar Nedostaja će vam energije i strpljenja, ali kad prođete kroz sva iskušenja, videćete da ste nepobedivi i mnogo snažniji nego što ste mislili da jeste.

Bik

Ljubav

Pred vama je period obnove ljubavnog života i vaših odnosa. Uran je u vašem znaku i s njim pomerate granice, doživljavate iskustva koja nikada pre niste imali prilike proći. Sve je neobično, pomalo i neočekivano, pa može doći do naglih razdvajanja, ali i spajanja. Jupiter u Jarcu obećava više srećnih prilika. Samci bi sreću mogli pronaći u drugom gradu ili sa osobom koja puno putuje ili je pak stranac. Biće više optimizma i za one koji su u braku i vezi. Moći ćete jasnije videti prednosti svog odnosa, a nedostaci neće toliko dolaziti do izražaja. Nekima bi period mogao doneti drugi brak, odnosno poznanstvo i vezu s osobom koja bi mogla završiti ozbiljnom vezom ili brakom. Ali Uran u vašem znaku traži slobodu i oslobođenje, stoga će neka razdvajanja biti neizbežna, bez obzira radi li se o ljubavi, prijateljstvu ili porodici. Odluku ćete doneti naglo, a upravo bi vam to razdvajanje moglo doneti u život i neke nove prilike za ostvarenje ljubavnog zadovoljstva. 

 Posao

Okolnosti u vašem poslovnom životu će se poboljšavati na način da ćete bolje iskorišćavati prilike koje vam dolaze ususret. Tražite li neku promenu, bolji posao ili pak razmišljate o odlasku u inostranstvo – ovo je vaša godina! Učenje, obrazovanje, profesionalno usavršavanje je jako dobro aspektirano i upravo bi vam ulaganje u znanje ili prekvalifikacija mogli otvoriti neka nova vrata u budućnosti. Važno je da ne stojite u mestu i ne čekate da se nešto promeni samo od sebe. Pokrenite stvari, krenite u potragu za boljim statusom, boljim poslom, većim primanjima. Ako radite posao koji vas zadovoljava, možete i napredovati, odnosno primiti neke zasluge ili priznanja za dobro obavljen posao. Za razliku od godine na izmaku, predstojeća bi mogla doneti i povoljnije prilike na finansijskom planu. Biće mnogo perspektivnija i stabilnija u materijalnom pogledu. Planirate li neka ulaganja, prodaju, kupovinu – nećete pogrešiti!

Zdravlje

Oporavljate se od nekih smetnji i tegoba, bilo emocionalnih, bilo zdravstvenih. Imate više optimizma, energije, a novi životni sadržaji obogatiće vašu svakodnevicu pa ćete biti zadovoljniji sobom, čak i srećniji. Period je dobar za osobni razvoj, ali i za ulaganje u svoj izgled i zdravlje. Promjenom navika, poboljšat ćete kvalitet svog života.

Više pažnje posvetite zdravlju, osobito grlu, vratu, kičmi, želucu i kolenima. Suzdržite se od rizičnih i nepromišljenih odluka. Budite strpljivi.

Blizanci

Ljubav 

Vaš ljubavni život mogao bi proći kroz fazu transformacije. Ono što je dosad bilo, moglo bi prestati važiti. Kao da dolazite do tačke u kojoj nema povratka nazad i shvatate kako je nužno doneti odluku. Novac i odnos s partnerom biće jako isprepletan, na način da ćete tu morati postići neki dogovor. Ovo je i period u kojem biste mogli prekinuti odnos ili se pak upustiti u tajnu vezu. Samce će češće nego inače ‘saletati’ zauzeti udvarači. Pred vama je vrlo intenzivan ljubavni period i ako ste svesni manjkavosti svog odnosa, vreme je da se prihvatite posla i zajedničkim snagama oporavite svoj brak ili vezu. Ako u tome ne uspete, lako je moguće da se pojavi treća osoba koja će dodatno uzdrmati temelje vašeg odnosa. Zato je jako važno da shvatite šta i koga želite i da svoju energiju ulažete u ono što doživljavate kao vrednost. Beg od stvarnosti vas neće daleko dovesti. 

 
Posao i novac:

Novac i imovina biće neke od važnijih tema. Ali nije samo reč o novcu kojeg zarađujete, već i o resursima drugih ljudi, dakle o nasledstvu, imovini, novcu partnera ili članova porodica. Mogli biste razmatrati dizanje kredita, a pitanje osiguranja, poreza, pa i alimentacije biće pod uticajem važnih promena. Čini se kao da nešto tražite ili očekujete od drugih – neku podršku, pomoć. Mnogi bi u tome mogli i uspeti, naročito ako se u dogovoru s članovima porodice upuste u neke veće finansijske transakcije ili kupoprodaje. 

Zdravlje

Vrijeme je za regeneraciju, otpuštanje svih onih štetnih navika i obrazaca ponašanja koji se negativno odražavaju na vašu fizičku i psihičku vitalnost i stabilnost. Period je dobar i za odlazak na terapiju ili neku vrstu duhovne obnove, a šta će vam pomoći da pronađete mir s nekim iskustvima iz prošlosti.

Rak

Ljubav

Sudeći po planetarnim uticajima, pred vama je period odluke. Kakva odluka je posrijedi, ponajviše ovisi o situaciji u kojoj se trenutno nalazite. Loši odnosi neće preživjeti. Napuštate sve ono što vas opterećuje ili guši. Izgledno je da će vas neke okolnosti staviti pod pritisak, ali to će biti neminovno kako biste napokon stavili tačku iza nekih odnosa koji su davno izgubili vrednost za vas i nemaju perspektivu u budućnosti. Jako je važno da se zaštitite od osoba koje vas iscrpljuju i kradu vam energiju. Pronađite mir s prošlosti, a svaki povratak u prošlost pokazaće vam da tamo više nema ništa za vas.

Možda vam upravo novo poznanstvo omogući da odete iz odnosa koji vam je teret ili vas novi posao ili kvalitetniji životni sadržaji odmaknu od mesta koja vas ispunjavaju tugom i brigom. Vreme je za puštanje i otpuštanje starih navika, strahova i nesigurnosti. Vreme je za buđenje i shvatanje da za vas dolazi bolje sutra, samo to morate dopustiti.

 Posao

Ponekad će vam biti teško manevrisati između zahteva privatnog i poslovnog života. Očekuju vas veće odgovornosti i neki novi poslovi koji vam neće ostaviti mnogo slobodnog vremena, posebno u drugoj polovini godine. Ali shvatite to kao konačno rešavanje nekih problema iz prošlosti i put u novu i perspektivniju budućnost. Učite određivati prioritete i odmaknite se od osoba koje vam oduzimaju vreme i energiju za ono što vam je bitno. U vaš će život ući i ljudi koji će vas ohrabriti ili edukovati da pokrenete neke poslove ili inicijative koje duže vreme odlažete. Obratite više pažnje na imovinu drugih ljudi. Možda ćete u drugoj polovini godine rešavati važna pitanja vezana uz nasledstvo ili kredit, i udariti temelje nekim novim poslovima koje ćete početi ostvarivati od 2021. U drugoj polovini godine takođe više pažnje posvetite odnosu s nadređenim osobama, na tom polju može doći do nekih promena.

 Zdravlje

Sve do kraja godine vodite računa o svom zdravlju. Puno obaveza, dosta kretanja, ali i povećanih napora, odraziće se na vaše raspoloženje koje će biti podložnije oscilacijama. Kontrolišite vid, pluća, vežbajte redovno i naučite stati i odmoriti se. Brinite o sebi i priuštite povremeni beg od svih tereta i obaveza.

Oprez! Biće nešto napornijih razdoblja, ponajviše zbog dugotrajnog boravka Marsa u znaku Ovna što bi vam moglo oduzimati energiju i izlagati vas aktivnostima koje ćete nešto teže podnositi. U oktobru i novembru recite ‘ne’ svemu što vas ugrožava. Ne donosite odluke iza kojih ne možete stati.

Lav

Ljubav

Pred vama je ljubavno turbulentan period, vreme novih mogućnosti i velikih iskoraka prema napred. Zanimljivo je i to koliko će vaš privatni i poslovni život biti isprepleteni. Lako je moguće da s partnerom pokrenete neki posao ili uđete u neke nove investicije privatnog ili poslovnog karaktera. Biće i razdoblja nestabilnosti u kojima ćete se pitati jeste li dobro izabrali, idete li u pravom smeru? Ali izgledno je da će upravo te faze biti vrlo značajne jer će vam pokazati da ne možete sve znati unapred, kao što ne možete sve kontrolisati i isplanirati. Moraćete se prepustiti s povrenjem i ići iz dana u dan, i odlučivati shodno okolnostima koje će vam se otvarati po putu. Ako ste sami, moguće je da vam se svidi osoba s kojom radite ili da uđete u vezu s osobom koja je jako posvećena poslu i karijeri, pa mu neće ostajati mnogo vremena za privatni život. Ali vreme koje ćete provoditi zajedno biće vrlo uzbudljivo, čak i romantično. Veze u kojima nema poverenja i stabilnosti, neće izdržati test stvarnosti.

Posao

Nastojte planirati svoje radne dane. Pokušajte i pronaći zdraviju ravnotežu između rada i odmora. Naime pred vama je vreme novih poslovnih projekata i obaveza koje će biti u porastu. Stoga će biti važno da se dobro organizujete i određujete prioritete. Može doći i do nekih promena na poslu kojeg trenutno radite, ponajviše u opisu posla ili u kadrovskoj strukturi firme u kojoj ste zaposleni. Tražitćete više samostalnosti i slobode u odlučivanju, a neki od vas će se ohrabriti i krenuti putem privatnog preduzetništva. Jako je aktuelno ulaganje u nekretnine, a takvi poslovi bi vam u budućnosti mogli doneti značajnu finansijsku dobit. Novac bi mogao biti predmet spora s nadređenom osobom. Možda neki vaši uslovi ili predlozi neće biti prihvaćeni, no budite strpljivi vrijeme kada bi vam se mogle otvoriti neke nove mogućnosti. Ulazite li u poslovna partnerstva, nastojte pomno osigurati to poslovanje s pravne strane.

Nove poslovne mogućnost za rast i napredak otvorit će se tijekom kolovoza i rujna, čak mogu biti vezane uz inozemstvo ili neki drugi grad.

Zdravlje

Zdravlje bi vam trebalo biti prioritet. Obavljajte redovite lekarske preglede, vežbajte, promenite ishranu, učinite sve kako biste se pobrinuli za sebe i svoje telo. A najviše od svega, odustanite od svih onih navika koje su vas u proteklim godinama udaljavale od zdravlja i vitalnosti!

 

Devica

Ljubav

Ulazite u doba preporoda, kada se povećavaju prilike za ostvarenje boljeg i srećnijeg ljubavnog života. Štiti vas Jupiter koji će obogatiti vaš društveni život. Mogli biste više izlaziti, uživati, upoznavati nove ljude, a večernji provodi i proslave biće značajna mjesta za susrete nabijene fatalnom privlačnosti. Možete započeti novu vezu, zaljubiti se, ali isto tako se i ostvariti kroz roditeljsku ulogu. Lako je moguće da vas privuče osoba koja je mlađa od vas i koja će vas probuditi. Imaćete utisak da ste ponovno živi, da uživate kao što to dugo niste. Nije isključeno i da vam se u život vrati neko iz prošlosti, odnosno da obnovite vezu iz mladosti ili s osobom s kojom ste prekinuli sve kontakte pre nekoliko godina. Uprkos povremenim padovima i nezadovoljstvima, za vas je ovo važna, pa i srečna godina za ljubav. Sve ozavisi  koliko ste se spremni krenuti u nepoznato, više uživati i ne zamarati se krajnjim ishodom. Oktobar pokazuje koji je vaš pravi put.

Posao

Poslovne prilike će se poboljšati, isto kao i finansijska situacija. Otvaraju se nove mogućnosti za rešavanje i stabilizaciju egzistencije. Pratiće vas sreća, stoga obratite i više pažnje na nagradne igre. Imaćete i više samopouzdanja i sigurnosti u sebe. Stižu i nagrade za minuli trud i rad. Alizanimljivo je da vas posao neće toliko zamarati, odnosno ostavljaće vam dovoljno vremena za ono što će vam biti najvažnije – a to su ljubav i dobar provod. Finansijski dobici mogli bi doći od prekovremenog ili dodatnog rada. Novac će mnogo lakše ulaziti u vaš život. Stižu nove poslovne odgovornosti koje će zahtevati veću posvećenost radu, a uloženi trud će vam se isplatiti kroz godine koje dolaze.

Sve do kraja novembra trajaće vaše pozitivno poslovno razdoblje. Vaš rad biće primećen. Imaćete više prilika unovčiti svoje iskustvo, znanja i talente. 

Zdravlje

Bićete u odličnoj formi. Ostavili ste napokon iza sebe nešto teže životno razdoblje i sada vas očekuje ne samo faza oporavka, već i period u kojem možete više uživati, biti opušteniji i manje se brinuti za budućnost. Biće dana u kojima ćete biti iscrpljeniji,ali tada se više odmarajte.

Vaga

Ljubav i odnosi:

Ovo bi mogao biti jedan od onih perioda u životu u kojem svodite račune, u kojem odlučujete šta i kuda dalje. Verovatno ste već primetili da su neke osobe otišle iz vašeg života i da se vaš privatni život jako promenio. Ako ste u dugoj vezi ili braku, moglo je doći i do većih problema ili kriza koje su narušile poverenje, pa i stabilnost odnosa. Možda ste i pristajali na manje nego što zaslužujete ili bili u vezi s osobom koja vam nije mogla dati ono što vama treba. Sada je pred vama ostatak godine i vrlo intenzivna i burna ljubavna iskustava koje će ne samo uroditi novih saznanjima, već i možda novom ljubavnom pričom koja će vas odmaknuti od prošlosti i stalnog vraćanja unazad. Možda ta nova osoba neće doći u vaš život kako bi tu ostala, već samo kako bi vam pomogla da se odmaknete od odnosa u kojem je nestalo ljubavi i bliskosti. Ako ste sami, dopustite vreme istraživanja, sve dok ne pronađete onu osobu za koju ćete moći reći – e to je ona prava!

U novembru su mogući vanbračni izleti, odnosno sastancii koji će se bazirati isključivo na fizičkoj privlačnosti.

 Posao 

Pokušajte izdržati jer će nakon ove godine sve krenuti nabolje. Saturn i Pluton u Jarcu već duže vreme testira vašu izdržljivost. Verojatno je bilo nekih problema na poslu i u porodičnom životu, a sada je vreme da podvučete crtu, zauzmete stav i donesete konačnu odluku. Shvatićete da vam možda okolnosti na poslu postaju sve teže izdržive, pa ćete ili pokušati raditi nešto privatno ili se baciti u potragu za novim poslom. Što će godina više odmicati to ćete biti svesniji da privodite kraju jedan poslovni ciklus i da je vreme za nešto sasvim novo. A što je to novo vrlo verojatno biste mogli doznati već pred kraj godine kada će vam se otvoriti jedna nova prilika koja će vam pomoći da krenete prema napred. Izvesna su i neka ulaganja u dom, selidbe, a neke očekuje kupoprodaja nekretnine ili renoviranje stambenog prostora.

U drugoj polovini novembra imate priliku povećati svoje prihode tako što ćete pronaći dodatni izvor prihoda ili tražiti povišicu.

Zdravlje 

Već duže ste vreme izloženi povećanim naporima i stresu. Puno toga se promenilo u vašem životu zbog čega ste manje uživali, a više bili pod grčem. Sada je vreme da to promenite i prestanete misliti na druge, već na sebe. Pripazite na kičmu, zglobove, bubrege i bešiku sve do kraja godine.

Oprez! Retrogradni Mars bi do 14. novembra mogao uneti prolaznu pomutnju u ostvarenje vaših planova i zamisli. Nemojte se sudarati za zidovima, ako će nešto stati ili biti zakočeno, i za to postoji razlog. Budite strpljivi, sve će se razjasniti nakon 14. novembra.

Škorpija

Ljubav

Period bi po svim astrološkim parametrima trebao biti za vas uspešan i produktivan i to na svim područjima života. Kroz ljubavni život vam dolazi više zadovoljstva, ali i novih prilika. Moguće je i da se nađete u jednom ozbiljnom iskušenju, odnosno da vas privuče osoba koja je potpuno drukčija od vašeg idealnog tipa partnera i to će vam biti jako intrigantno i uzbudljivo. Pitanje je koliko ćete biti u stanju održati vernost, ali ako zaista volite svog partnera, sigurno je da ćete doneti dobru odluku. Sada možete stabilizovati i učvrstiti odnose s osobama do kojih vam je stalo i uneti neke nove sadržaje u svoju vezu ili brak, možda i započeti zajednički život s voljenom osobom. Ali od izuzetne važnosti biće vam vaša sloboda. Nećete podnositi nikakve stege i okove. Bude li partner mogao pratiti vašu slobodoljubivost, još ćete ga više zavoleti. Ali bude li ljubomore, ucena, prigovaranja, može doći i do prekida veze, odnosno do gašenja osjećaja u vama.

Putovanje s voljenom osobom bit će pun pogodak. Tražite li novu ljubav, očekujte neočekivano od kraja novembrapa sve do kraja prosinca kada bi u vaš život mogao ušetati netko poseban i za vas očaravajući.

 Posao

Vrlo plodan period je pred vama. Puno ćete raditi, ali trud koji ćete ulagati u posao će vam se višestruko isplatiti. Dosta je naglašeno polje honorarnih poslova, putovanja, kao i rada i saradnje s medijima, obrazovnim ustanovama. Imate puno toga za ponuditi drugima, stoga radite na osobnoj promociji, širite i razmjenjujte svoje ideje, pišite, učite, pohađajte predavanja i edukacije kojima možete obogatiti svoje znanje. Možda ćete jedan deo godine dosta putovati radi posla, a od leta pa sve do kraja 2020. radne aktivnosti će se ne samo povećati, već i ubrzati. Biće vam potrebna pomoć jer nećete se stizati sami. Pazite samo da se taj naporniji poslovni ritam ne odrazi na vaše zdravlje i da ne dođe do premorenosti. 

Odličan kraj godine. Shvatićete koliko vaš rad vredi i koliko ste korisnog znanja usvojili u protekle dve godine kojeg sada možete kapitalizovati.

Zdravlje

Zdravstvena situacija će biti dosta dobra, osobito ako se ne budete naprezali preko granica svojih mogućnosti. Posao i novac jesu važni, ali ne do te mere da utiču na vaše zdravlje. Tokom jeseni usporite malo tempo, čuvajte se upalnih procesa. Odlučite li se početi ozbiljnije baviti sportom, postaćete zadovoljniji svojim izgledom i imaćete više snage i energije.

Oprez! Do 14. studenog pripazite na zdravlje. Odustanite od aktivnosti koje vas fizički iscrpljuju. Obavite lekarski pregled, naročitoako ste u prošlosti imali nekih poteškoća. Donesite odluke kojih ćete se pridržavati, a koje će biti bitne za vašu zdravstvenu situaciju.

Strelac

Ljubav

Vreme je da oplodite naučeno i primenite shvaćeno. Možda ste stavili tačku iza jednog odnosa i krenuli u novi, a možda ste i shvatili što sve dobijate u postojećoj vezi i koliko je ona bitna za vas. O čemu god da je reč, ulazite u doba preporoda. Kao da ne dopuštate da vas više bilo šta izbaci iz koloseka. Probudiće se i vaš avanturistički duh kojim ćete  sve do kraja godine nezaustavljivo osvajati i uživati u bogatom ljubavnom i društvenom životu. Biće još nekih promišljanja o tome da se vratite unazad. Osvrtaćete se prema svojoj prošlosti, ali bićete sve svesniji da tamo nema više ništa što bi vas emocionalno nahranilo i zadovoljilo. Postajete sve jasniji samima sebi i kao da tačno znate šta tražite i s kim želite stvarati porodični i privatni život.

Poslednji mjesec u godini obogatiće vas srećom i jednim velikim ispunjenjem koje već dugo priželjkujete.

Posao

Pred vama je period velikih poslovnih i finansijskih ostvarenja. Koliko ćete od svih tih mogućnosti iskoristiti, zavisiće od vas. Izgledno je da se menja vaša finansijska struktura jer može doći do većih ulaganja ili u dom ili u posao, ali nemojte strahovati za budućnost. Prilika za veću i bolji zaradu će biti i više nego što možete zamisliti, naročito ako verujete u sebe i svoje sposobnosti. Možda vas čeka i unapređenje ili bonus za dobro odrađeni poslovni projekat. Vaše znanje i vaše sposobnosti su sada na ceni, ali nemojte čekati potvrdu ispolja, izborite se sami za ono što smatrate da vam pripada i da zaslužujete. Budući da ćete imati mnogo energije i odlučnosti da ostvarite zamišljeno, prepreke će biti lako premostive. Pobrinite se da u ovoj godini oplodite sve ono što ste godinama iza vas naučili i stvarali.

Izuzetno dobar biće decembar u kojem će vaše poslovni kvaliteti i sposobnosti posebno doći do izražaja.

Zdravlje

Bićete u odličnoj formi. Naravno da će biti i razdoblja u kojima ćete se lošije osećati, ali generalno gledajući bićete izdržljivi, snažni, otporni na bilo kakve ozbiljnije smetnje ili bolesti. Entuzijazam i fizička snaga biće na zavidnom nivou, osobito ako se budete aktivno bavili sportom, što je za vas od izuzetne važnosti.

 

Jarac

Ljubav

Jupiter, Saturn i Pluton u vašem znaku podižu vas na noge i dubinski menjaju mnoge okolnosti u vašem životu, pa i one ljubavne. Nema više loših kompromisa, a budete li u odnosu odustajali od sebe i zanemarivali ono što je vama bitno, pojaviće se frustracija i teskoba. Neki ljudi su već otišli iz vašeg života, neki će možda tek otići, no njihov odlazak će stvoriti prostor za stvaranje nečeg novog. A u tome će vam pomoći Jupiter. Zato ako ste usamljeni ili sanjate o odnosu i osobi koja će vas probuditi, onda se za početak aktivirajte i krenite u ‘lov’. Koja su to mesta i načini kojima možete ostvariti svoje ljubavne želje? Biće razdoblja u kojima će vas pratiti senke prošlosti ili čak usamljenosti, ali to će biti sve ređi trenuci. Mnogi od vas u ovoj godini mogu doneti odluku o ulasku u brak, o razvodu ili se pak jako zaljubiti. 2021. dočekaćete u novom ruhu i shvatiti da je malo toga ostalo isto.

 
Posao

Računajte na to da ćete morati puno raditi i da bez truda i zalaganja nećete uspeti ostvariti ono što ste naumili. Ambicije će porasti, poželećete više od onoga što trenutno imate, a neki ljudi mogli bi u vama prepoznati osobu koja im treba u njihovom timu. Dakle, ako niste zadovoljni poslom, tražite novi. Razmišljate li pak o pokretanju vlastitog posla, odvažite se na taj korak. Računajte i na to da vas  sve do kraja godine očekuje i povećana aktivnost u domu. Možda ćete nešto preuređivati, realizovati kupoprodaju nekretnine ili rešavati neke stare porodične probleme. Finansijski bi period pred vama mogao biti perspektivniji od prethodne na način da bi se mogli pojaviti neki novi i dodatni poslovi, ili ćete ipak sada stvarati temelje koje ćete finansijski oploditi kroz 2021.

 Zdravlje 

Sada je vreme da se pobrinete za sebe, da se odmaknete od svega onoga što vam je teško ili tužno. Vreme je da se oporavite, regenerišete, podmladite. Sigurno je da ćete pronaći neke nove sadržaje koji će vas kroz godinu uveseljavati. Ali isto tako u drugoj polovini godine smanjite fizičke napore, nedostajaće vam energije. Pripazite na glavu, oči, uši i zube.

Oprez! Oktobar će biti mesec u godini koji je najbolje ‘prespavati’. Stoga u tim mesecima nemojte donositi važne odluke, suzdržite se od naglih reakcija i shvatite da vam zbivanja, koliko god izazovna bila, samo pomažu da rešite neke probleme s kojima se dugo susrećete.


Vodolija

Ljubav

Grupisanje tri planetae Jupitera, Saturna i Plutona ‘iza vaših leđa’, u znaku Jarca na neki način će biti priprema terena za ono što će tek u 2021. ući u vaš život. Stoga iskoristite period kako biste napravili retrospektivu svog ljubavnog života, osviestili svoje strahove i nesigurnosti koji vas koče da biste živeli punokrvniji ljubavni život. Ovo je vreme kada biste mogli i nešto privesti kraju, odnosno jasno shvatiti što želite, a što ne u svom privatnom prostoru. Neke tajne kao i sve što je potisnuto i skriveno izaći će na površinu, pa ako se upustite u tajnu ili zabranjenu vezu možda ju nećete moći dugo skrivati. Povremeno će vas zbunjivati okolnosti u ljubavnom životu. Taman kada nešto odlučite ili odaberete, dogodiće se nešto što će vas podstaknuti da se zapitate je li to uistinu ono što vam treba

Evidentno je i da ćete se dosta žrtvovati za druge ili pomagati nekim ljudima, ali nemojte pritom zaboraviti na sebe i svoje potrebe.

 Posao

Imate sve veću potrebu pobeći od zahtevnih poslova, prevelike odgovornosti i raditi nešto mirnije, posao koji će vam ostavljati više vremena za privatni život. Ovo može biti i vreme za preseljenje u drugu državu, ako imate takvih planova, kao i za obavljanje poslova kojima na neki način pomažete drugim ljudima. Pojaviće se nove ideje o tome gde se vidite u neposrednoj budućnosti, a Jupiter u 12. kući kao da vas štiti od problema i pokazuje vam put. Slušajte svoju intuiciju i nemojte činiti ono što vam drugi govore, već ono što vi mislite da je dobro za vas. Neki od vas počeće više zarađivati ili stvoriti temelje za već zaradu koja bi se mogla realizovod kraja godine, a u potpunosti oploditi tokom 2021.. Do krajae godine očekuje vas jako aktivno razdoblje u kojem ćete se puno kretati, komunicirati, možda i odlaziti na kraća putovanja.

Zdravlje

Imaćete veću potrebu za samoćom i tišinom. Možda ćete u toj izolaciji pronalaziti preko potreban mir i puniti svoje baterije. Započnete li meditirati ili ako krenete na neku vrstu terapije, to će vam biti od velike pomoći. Primijetćete i kako imate veću potrebu za spavanjem i kako su vam snovi živopisniji i češći, nekad i proročanski obojani.

Oprez! Novembar će biti nešto naporniji mesec za vas. Okolnosti na radnom mestu bit će sve zahtevnije, a vama će nedostajati motivacije za rad. Sve će se nekako rešiti već početkomnovembra a s kojim ćete zapravo započeti i ulazak u novo poslovno i ljubavno poglavlje svog života.

Ribe

Ljubav

Biće mnogo manje neizvesnosti i nejasnoća. Kao da će se stvari tako jasno poređati i posložiti, a na vama će samo biti da ‘plovite’ tom rekom događaja. Planete će jako obogatiti vaš društveni život, ali i vas promeniti. Osobe koje nisu dobre za vas, kao i veze koje su bile loše, naprosto će nestajati iz vašeg života. Ono što ste dugo čekali, sada bi se mogli o ostvariti. Kao da lakše spuštate svoje snove na zemlju i materijalizujete ih. Imaćete jako puno udvarača, a nova ljubav mogla bi početi kao prijateljstvo. Možda će vas zainteresovati osoba koja je uspešna u svom poslu ili netko ko je znatno mlađi ili stariji od vas. Ako ste u vezi ili braku, period omogućuje da nadoknadite neke propustite i učvrstite snagu svog zajedništva, još se više povežete. U tome će vam pomoći i ispunjenje nekih zajedničkih planova kojima ćete graditi svoju budućnost udvoje.

Posao

Poslovne okolnosti će se poboljšati, vaše poslovne perspektive će se proširiti. Uz pomoć prijatelja i ljudi koji vjeruju u vas i vaše mogućnosti, napredovaćete više nego što možete i naslutiti. Sada vam baš ništa ne stoji na putu, pa čak niti vlastiti strahovi. Svesni ste svojih poslovnih vrednosti i možete ostvariti puno. Osim toga, ovo je vreme za širenje mreže poslovnih kontakata. Možete imati koristi od poslovnog umrežavanja, od udruživanja s osobama koje imaju iste ili slične ciljeve kao i vi. Sve do kraja godine očekuje vas pojačana radna aktivnost, a primietićete i kako se mnogo toga događa na polju finansija. Od prilika za veću zaradu, do neočekivanih troškova. Okolnosti će vam pokazivati koji su poslovi i koje odluke su isplative, a od kojih zamisli je pametno odustati. Pripazite na troškove i izbegavajte riskantna ulaganja. 

Zdravlje

Dobro ćete se osećati, nekako ćete postati sigurniji u sebe, odustat ćete od nekih loših i štetnih navika. Neuredan i neorganizovan način života postaće prošlost. Više ćete paziti kako se hranite i kako živite. Shvatićete koliko je stresan način života u proteklim godinama bio štetan za vas i sada ćete drukčije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR