Glas Javnosti

Poslednja nedelja retrogradnog Merkura: Biće jači uticaj nego ikada; evo šta možete da očekujete

Astrologija
Autor: Glas javnosti

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Jarac što će nam prvog dana doneti veliku dozu odgovornosti, dužnosti i obaveza. Ponedeljak može biti dan u kojem se direktno suočavamo sa karmom, karmičkim događajima i ljudima sa kojima smo u nekoj posebnoj vezi.

Takođe, ovaj dan treba iskoristiti za dubinske i korenite promene koje ćete pokrenuti na konkretnom i realnom nivou. Vrlo je važno samostalno pokrenuti dugoročne planove i ciljeve, skoncentrisati energiju na jedan ili dva cilja, umesto da raspršite energiju na više, jer je manja verovatnoća da ćete ih ostvariti. Ovaj dan može probuditi stare strahove, posebno od bolesti ili nemaštine, ali vam može i doneti okolnosti koje su ograničavajuće. Već prvog dana nedelje dobićemo nagoveštaj promena koje će se dešavati u narednom periodu na kolektivnom ali i ličnom nivou.

Utorak je dan u kojem se suočavamo sa izazovima kroz neočekivane situacije i nepredvidive odnose koji mogu izaći iz okvira naučenog i starog. Zbog toga je važno ovog dana izaći iz ustaljenih navika i obrazaca ponašanja i uraditi nešto drugačije od uobičajenog.

U sredu stavite kočnice na svoje reakcije i jezik, jer u suprotnom, konflikti i sukobi su neminovni, ali i povrede usled brzopletosti i naglosti. Ovog dana pokušajte da brojite do sto, jer se dešava izazovan aspekt između Merkura i Marsa, koji donosi probleme u komunikaciji, mislima, odlukama, papirologiji i saobraćaju.

Četvrtak je dan u kojem možemo imati poteškoća sa buđenjem i ustajanjem jer se Mesec nalazi u znaku Ribe, koji i tokom dana donosi pospanost, dezorjentisanost, sanjarenje, konfuziju ali i kreativnost. Danas je najvažnije razvijati svoju intuiciju i stvaranje, i prepustiti se intuitivnim uvidima i delovanjem kroz odnose i situacije.

Petak je najlepši dan u nedelji i iskoristite ga za lakoću, ljubav, inspiraciju i umetnost. Pokušajte da budete pozitivni i ne stvarajte negativnost niti u mislima niti u rečenicama koje budete izgovarali. Pokušajte da inspirišete i motivišete neku osobu lakoćom svog postojanja. Odličan je dan za sve odnose, a posebno za emotivne odnose i razvoj bliskosti.

Subota je jedan od najizazovnijih dana ove sedmice jer aktivira mušku energiju, takmičenje i budi nestrpljivost. Ego je naglašen ovog dana što vodi u žestoke okršaje i aktivira bes. Distancirajte se od agresivnih ljudi i situacija, posebno u popodnevnim i večernjim časovima. Ovog dana je energija vrlo zapaljiva, a iritiraće vas sasvim male stvari i sitnice, koje će vam biti dovoljno da odreagujete burnije nego obično.

Nedelja je dan koji svi željno čekamo jer će tog dana planeta Merkur konačno krenuti direktno. Od tog dana situacija sa određenim zastojima i nesporazumima kroz komunikaciju, papirologiju, saobraćaj i tehnologiju. Ovaj dan je lep za ljubav, smeh, šalu i poklanjanje. Zbog lepog aspekta Sunca i Neptuna možete doživeti neko lepo iznenađenje, ostvarenje nekog svog sna ili želje.

Takođe, ovo je dobar dan da se prepustite svojoj veri, intuiciji i vizualizaciji. Ipak, ovaj aspekt može doneti pojačanu emotivnost i suze, koje mogu biti od sreće, ali i može doneti slabiji imunitet, pa pokušajte da se zaštitite i podignete svoju vitalnost.

(Izvor: Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR