Glas Javnosti

NAJMRAČNIJE STRANE ZODIJAKA: Osobine HOROSKOPSKIH ZNAKOVA od kojih svi bežimo!

Astrologija
Autor: Glas javnosti

Ne postoji osoba koja je lišena loših osobina i karakteristika, a astrolozi tvrde da se te mane povezuju sa horoskopom i natalnom kartom. Evo svih najgorih mana svakog znaka u zodijaku.

Ovan je brutalan u uvredama i najmanje taktičan

Nema većih profesionalaca u govorenju nepromišljenih, pa i bezobraznih stvari u pogrešno vreme od pripadnika ovog znaka. Ne znaju značenje reči suptilnost, a ako im neko povredi ego, skloni su poslužiti se i najgorim uvredama. Takođe, znaju biti preterano naivni te uopšte ne razmišljaju o posledicama svojih dela. Njihov je kratak fitilj vrlo dobro poznat svima u okolini.

Bik izluđuje sporošću i tvrdoglavim stavom

Težini karaktera pripadnika ovog znaka konkurisati jedino može konkurisati njihova legendarna tvrdoglavost. Takođe, mana im je što su često previše koncentrisani na materijalne stvari, kao i svoju korist. Budući da su izrazito prizemljeni i praktični, društvene norme i konvencije su nešto na što se vrlo malo obaziru, a njihovu megalomansku narav otkriva sklonost prekomernom uživanju u jelu i piću.

Blizanci su površni i brzopleti

Iako se kaže kako su Blizanci znatiželjni i sposobni da se prilagode svemu, te vrline proizlaze iz mana poput površnosti i nedosljednosti. Nesposobni su da se koncentršu na nešto duže vreme, a često će se poslužiti i lažima kako bi došli do svog cilja. Vrlo im je važno da ih drugi dožive kao inteligentne i zabavne pojedince, a neretko im nedostaje empatije.

 

Rakovi su mamini mezimci

Pripadnicima ovog znaka okolina često zna reći nešto u stilu „ti si mamina maza“, ponajviše jer su preosetljivi i teško kontrolišu svoja osećanja. To iritira njihove bližnje jer stalno moraju da misle kako da ih ne povrede. Često su nezreli po životnim pitanjima, a prvobitne reakcije na stresne događaje istovetne su onima kod dece. Nostalgija ih koči u punom uživanju u životu.

Oklop umišljenosti skriva komplekse Lava

Pripadnicima ovog znaka izrazito je važan utisak koji ostavljaju na druge, mada se silno trude da prikažu da to nije tako. Onom ko ih dobro poznaje postaje očigledno da je njihova stalna žudnja da budu izuzetni i u centru pažnje način hranjenja njihovog ega i borbe s puno kompleksa koje imaju. Među druge mane spadaju i diktatorsko ponašanje te zavist.

Device se uvek upoređuju s drugima

Pripadnici ovog znaka život često doživljavaju kao nadmetanje, a konkurencija su im čak i bližnji i prijatelji. Od toga ko je uspešniji u poslu, ima bolji auto ili srećniju ljubavnu vezu, pokreće ih motiv da budu bolji od svih drugih. Ako ih neko ponizi, u stanju su strastveno da mrze, a opsesija urednošću, detaljima i stalna potreba za kontrolom idu na živce svima oko njih.

 

Vage su kalkulatori s fobijom od usamljenosti

Večita potreba Vaga da budu okruženi ljudima nije odraz velike društvenosti, već straha da ne ostanu sami, čega se i najviše boje. Sami ne znaju svoju vrednost i potvrđuju se kroz druge, a zbog toga ih se boje razočarati te vječito ugađaju što ih čini licemernima. U srži su intelektualni snobovi, a u životu vrlo dobro promišljeni igrači.

Škorpija je paranoična i svuda vidi zlo

Malo toga se može dodati da bi se pogoršao ugled ovog znaka, koji se često proglašava zlonamernim. Njihova agresivna narav i oholi nastup ostavlja utisak ogorčenih i zastrašujućih pojedinaca, ali to je njihov odbrambeni mehanizam jer se osećaju nevoljeno i sve oko sebe doživljavaju kao pretnju. Uživaju u patnji svojih neprijatelja, a veliki seksualni apetit duguju nemogućnosti kontrole svojih nagona.

Strelci su naporni filozofi

Otvoreni i liberalni pogledi na život samo su dio nastupa pripadnika ovog znaka kojima žele da zadive publiku. Njihova sklonost filozofiranju i duboka razmišljanja često su naporna svima oko njih, a skloni su ponavljanju svega što su vidjeli i čuli da bi ispali pametniji. Znaju izneveriti svoja obećanja i preteruju u svemu što rade kako bi ispali marljivi i „žrtve sistema“.

 

Jarac nema morala kod postizanja cilja

Rigorozni stavovi pripadnika ovog znaka čine ih proračunatim robotima koji sude i analiziraju sve oko sebe. Nikad ne zaboravljaju na svoju korist, a zbog dugoročnih planova često zaboravljaju da žive u sadašnjosti i uživaju u životu. Njihov pesimizam u stanju je svakog učiniti depresivnim, a najgori su ako se s nekim nadmeću, jer tada za njih vredi ona „cilj opravdava sredstvo“.

Vodolija ekscentričnošću prikriva nezainteresovanost za druge

Pripadnici ovog znaka uživaju u tome da ih drugi vide kao buntovnike i ekscentrične, ali taj im ugled samo koristi kako bi prikrili manjak zanimanja za sve oko njih, pa čak i bližnje. Iako tvrde da im je prijateljstvo sveta stvar, mizerno se trude oko njega, a još su gori u ljubavnim vezama gde na račun svoje slobode i individualnosti večito nanose bol partneru. Liberalni su, ali samo u pogledu onog što se njih ne tiče, dok u svemu ostalom mora biti po njihovom.

Ribe su indiferentne i ne promišljaju logički

Pripadnici ovog znaka nisu dosledni i verni sebi, jer često ne znaju sami šta su, niti šta žele. Zbog toga deluju nestabilno i oportunistički. Uživaju u psihodramama i komplikovanju života sebi i bližnjima, naročito u ljubavi. Naivni su i teško im je reći „ne“ te pokazati stav, a i imaju slabu moć volje zbog čega ih je lako nagovoriti na razne gluposti.

 

(Glas javnosti/Žena sam ja.ba)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR