Glas Javnosti

Mračni retrogradni Merkur donosi lošu energiju

Astrologija
Autor: Glas javnosti

Retrogradni Merkur u Raku od 18. juna donosi velike teškoće i lošu, mračnu energiju. Njegova mračna strana donosi odlaganja započetog, gubljenje stvari, suočavanje sa lažima i teškom istinom, kao i zatvaranje duše.

Retrogradni Merkur često poremeti naše planove, ali ovaj u vladavini Raka imaće poseban uticaj na nas. Dogodiće se u vreme solarnog pomračenja. Kako će pomračenje Sunca 21. juna i lunarno pomračenje 5. jula uticati na efekat retrogradnog Merkura?

Velike su šanse da doživimo pad, ali on je neminovan. "Ako smo pali, bili smo padu skloni", u filozofskom duhu rekao je jednom jedan veliki srpski pesnik, Branko Miljković. Ovo je pad koji će nas naterati da se opet podignemo i krenemo boljim putem. Pomračenje Meseca u Jarcu doneće promene i transformaciju. I dok Merkur započinje svoju retrogradnu fazu, Venera i Saturn će takođe biti retrogradni. Retrogradna Venera je u Blizancima, ona će nam pomoći da izbalansiramo svoje misli, a Saturn u znaku Jarca postiče snažne i moćne emocije. 

Merkur će svoj retrogradni put zaustaviti 11. jula. Bićemo skloni turbulentnim emocijama, jer će Rak doprineti da naša osetljivost bude još jača. Rak utiče i na polje porodičnih odnosa, pa stvari mogu postati malo haotične. Retrogradni Merkur će vam pružiti priliku da pročistite i rešite prethodne porodične probleme ukoliko se oslobodite prošlosti. Energija pomračenja podstiče nas na promene, pa je moguće da će se mnogi životni pravci promeniti. Period mračnog retrogradnog Merkura je vreme kada važne odluke treba odložiti za neki bolji period. Razmišljajte o stvarima koje želite da stvorite i pazite na reči koje izgovarate.

(Izvor: Glossy)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR