Glas Javnosti

LJUBAVNI HOROSKOP ZA AVGUST: TRI znaka će se zaljubiti kao nikad pre, ali šta je sa ostalima?

Astrologija
Autor: Glas javnosti

Lubavni horoskop za avgust otkriva koji će se znaci zaljubiti kao nikad pre.

Ovan

Ljubav i novac često idu zajedno (Venera vlada u obe oblasti), iako volimo da mislimo da nije tako. Ovnovi naročito mogu iskusiti ovu povezanost tokom avgusta – finansijske teškoće vas mogu sprečiti da sa partnerom odete na odmor i obnovite medeni mesec, što vam je preko potrebno. Pokušajte da ne svaljujete krivicu na partnera zbog toga što ste se našli „u škripcu) i umesto da se nervirate, pronađite kreativne načine da zajedno uživate bez ikakvih troškova. Romantične šetnje, izlet do obližnjeg jezera ili reke, na koji možete otići biciklama, večera na terasi, uz sveće i prijatnu muziku – ima mnogo načina da pokrenete strast i produbite povezanost koji nisu povezani sa troškovima.

Naravno, novac može biti faktor koji će vas omesti i ako ste sami, ili ste upravo počeli da se sa nekim viđate – troškovi večernjih izlazaka vas mogu navesti da verujete da nećete nikog ni sresti, kad ne možete da izađete u „provod“. Ali, čovek mora živeti punim plućima, bez obzira na okolnosti, zato nađite zadovoljstvo u malim stvarima. Pridružite se sportskom klubu ili udruženju koje organizuje aktivnosti koje vas zanimaju, a sastanak zakažite u parku i predložite šetnju, posetu umetničkim galerijama, razgledanje fasada i izloga…

Bik

Puni ste energije i romantičnog zanosa, koji vas, međutim, može uvesti u rizike i komplikacije koje do sada niste iskusili i može vam biti teško da sa njima izađete na kraj. Da, reč je o avanturi van partnerskog odnosa, u koju možete uleteti sa kolegom, ili starim poznanikom (bivšim partnerom), koji se može iznenada pojaviti na način koji ne najavljuje opasnost. U neverstvo vas može gurnuti želja za intenzivnim senzacijama i osećanjima, kojih u vezi više nema, u kombinaciji sa ljutnjom na partnera što ne obraća dovoljno pažnje na vaše potrebe i želje (koje možda niste ni svesni). Budite vrlo pažljivi, ova vrsta uzbuđenja je mač sa dve oštrice i probadajućim vrhom, pride.

Ako ste sami, teško ćete se suzdržati od površnih susreta i prolaznih avantura – svakako, nikome ne dugujete objašnjenje za svoje ponašanje, ali i za svoje nezadovoljstvo ćete sami biti odgovorni. Budite načisto sa sobom i napravite razliku između požude i želje za emocionalnom ispunjenošću i strašću, da ne biste sami sebe uverili da pronalazite ovo drugo, dok zapravo dobijate samo ono prvo. Kada znate šta hoćete, možete svesno odlučiti da li ćete pristati na manje od toga, ili ćete zaključiti da vam (još jedno) takvo iskustvo nije potrebno.

Blizanci

Planetarna energija u avgustu vam nije baš naklonjena – osećate umor i razdražljivost, skloni ste da planete zbog svake sitnice i tolerancija vam je na nuli. Možda je na redu izbacivanje i čišćenje nagomilanog emocionalnog otpada, ali partner nije kontejner za bezbedno odlaganje! Zvezde savetuju pokret i promenu mesta i atmosfere – pored mora ili bazena, opušteni u ležaljci, sa hladnim napitkom u rukama, bićete manje skloni da zamerate partneru i dovoljno opušteni da cenite trenutke povezivanja i uživanja. U novoj vezi možete preterati pokušavajući da ispunite partneru svaku želju i doživeti emocionalno sagorevanje – i za ovo je zajednički odlazak na odmor najbolji lek!

Ako ste sami, bićete skloni da ostavljate društvo na cedilu (neka ih neko drugi zabavlja) i da se povlačite, kako biste uživali u svom miru i komforu. Iskoristite ovu introspektivnu fazu da razmislite o svojim potrebama i dinamici kojom se smenjuju, kao i o tome šta zaista želite od veze, kakvu osobu želite i kako želite da se osećate pored nje. Možda shvatite da samoća nije nedostatak partnera, već način života koji vam trenutno najviše odgovara. Prosto, sami sebi ste najbolje društvo. Ako je tako, opustite se i uživajte, dok ne preovlada druga polovina vaše dvostruke prirode i dok vam se zahtevi i potrebe ne promene.

Rak

Ako vam je nekada neko rekao da morate naučiti da budete sebični, sada se možete naći usred lekcija, predavanja i ispita iz ove oblasti. To verovatno prosto znači da vam je potrebno malo više zauzimanja za sebe, malo čvršće granice prema drugima (sklonim da se preterano oslanjaju na vas) i malo više ravnodušnosti prema njihovom nezadovoljstvu zbog vašeg pokušaja da se izmaknete. Možda ste u modu „sad malo ja“, odnosno „sad malo ti“ u smislu da hoćete da budete glavni i važni svom partneru i da vam ne pada na pamet da se cimate zbog bilo čega, jer je na njega red da vam pokaže koliko mu je stalo i da malo više ulaže u vezu. Nije izvesno dokle će vas ovaj stav dovesti, ali pokušajte, imate pravo!

Ako ste sami, možete se osećati usamljeno i primećivati parove na svakom koraku. Činiće vam se da su se svi ovog leta zaljubili, samo ste vi uskraćeni za ovaj doživljaj, od kog vam život zavisi. Da, naravno da vam ne zavisi, ali verovatno vidite poentu – smanjite dramu i preterano ozbiljno shvatanje sebe, jer zaista sami to kreirate. Oni koji vas poznaju prosto više nemaju snage da povlađuju vašim ćudima, niti da vam ukazuju na vašu egocentričnost, maskiranu u stanje žrtve. Izađite iz svoje ljušture i pokažite ranjivost, pa ćete povećati šanse da doživite nešto stvarno i istinito.

Lav

U partnerskim odnosima nastupa period jasnoće – svi dosadašnji nagoveštaji, signali koje ne samo da niste umeli da protumačite, nego niste bili sigurni ni da ste ih primili, svi suptilni nagoveštaji napokon dobijaju jasne konture i postaju očigledni. Nešto od toga će vas zabrinuti, nešto će vam doneti olakšanje, a nešto vam se uopšte neće sviđati – i o svemu morate razgovarati sa partnerom, što je otvorenije, poštenije i smirenije moguće. Jasna i smirena komunikacija može pomoći partneru da i sam sebi razjasni neke stvari, da čuje sebe, ali da čuje i vas. Zajedno možete napraviti nove dogovore, pomeriti granice i aranžirati svoj odnos kako smatrate da je dobro za oboje.

Ako ste sami, možete se osećati kao da ste strasno zaljubljeni, iako predmet strasti nedostaje. Inspirisani ste svojim izvornim elementom, crpete energiju od sunca i osećate se nazaustavljivo i nepobedivo. Usmerite svoju energiju u neku kreativnu oblast, umesto da zbunjujete ljude oko sebe svojim prevelikim entuzijazmom, koji može biti pogrešno shvaćen. Takođe, izbegnite da upadnete u zamku sopstvene strasti i da uložite svoja osećanja u neadekvatnu osobu, samo zato što vam se divila onako kako vi najviše volite.

Devica

Harmonija u partnerskom odnosu može popustiti zbog uobičajenih stvari, koje se dešavaju svim parovima, jednom rečju znane kao – realnost. Ako se vatra među vama zagasila, počinjete partnera da uzimate zdravo za gotovo i romantika vam je u trećem planu, to se neće promeniti samo od sebe. Potrebno je da uložite malo napora da zapalite varnice i izađete iz rutine, čija je udobnost počela da uzima danak. Romantično putovanje, zajednički odmor, ili samo odlazak na izlet, ili na neki zanimljiv događaj, može vas pokrenuti i inspirisati veće uživanje u bliskosti koju oboje osećate.

Ako ste sami, možete očekivati burne i intenzivne događaje tokom avgusta. Imaćete prilike da steknete dragoceno iskustvo u stvarima srca, ali i u telesnom doživljaju ljubavi. Romansa koja može biti započeta na odmoru, ili sa nekim ko je došao na odmor, može vam ulepšati kraj leta, čak i ako ne preživi iskušenja realnog života. Bićete više zahvalni i srećni zbog onog što ste doživeli, nego zabrinuti zbog (ne)mogućnosti da nastavite vezu, ili je održavate na daljinu.

Vaga

Harmonično Sunce u Lavu pozitivno utiče na samopoštovanje, podstičući opreznu Vagu na smele akcije. U partnerskim odnosima to može značiti otvoreniju i iskreniju komunikaciju, otvaranje bez strepnje kako će vas partner razumeti i da li će mu biti neprijatno zbog vaše ranjivosti. Ako ste imali problema da iskažete duboka osećanja, ili da se uopšte i povežete sa njima, sada ćete biti inspirisani da izrazite nežnost i strast koju osećate, kao i nezadovoljstvo i zabrinutost zbog stvari koje vam se ne sviđaju ili ih ne razumete. Imate sve šanse da u avgustu produbite i osnažite odnos i da uspostavite harmoniju i bliskost o kojima maštate.

Ako ste sami, bićete rado viđeni u svakom društvu i ostavljaćete snažan utisak. Ali, neko će takođe ostaviti snažan utisak na vas i emocije vas mogu preplaviti, a da to uopšte niste očekivali i videli da vam se sprema. Neke Vage će se zaljubiti prvi put u životu, neke će se najzad ponovo zaljubiti, druge će dobiti očekivanu ponudu za brak – svakako će se emocije pokrenuti i vaše srce će biti preplavljeno ljubavlju i zahvalnošću. Da biste u potpunosti uživali u onome što se dešava, pustite da stvari idu svojim tokom, odbacite svaku kalkulaciju i kontrolu i sve konvencionalne okvire – neka bude divlje, neka bude ludo, neka bude neshvatljivo, radujte se!

Škorpija

U avgustu možete doživeti prekretnicu u partnerskim odnosima, a to može značiti različite stvari – prelazak odnosa na viši nivo, veću bliskost i razumevanje, više odgovornosti i obaveza, konačno prihvatanje onoga što veza realno jeste. Ljubavni „preporod“ moguć je u dugim vezama, kao i u onima koje su tek započele, ali mogući su i uvidi da je veza potrošena, da više nemate šta da pružite jedno drugom i da je najbolje da se rastanete. A možda vas sama ideja da možete prekinuti vezu prodrma iz temelja i navede na obostrano duboko preispitivanje i rešenost da se borite za ono što vam je važno. Svakako će biti turbulentno, uzbudljivo, možda zastrašujuće, ali sigurno vam neće biti dosadno.

Ako ste sami, možete najzad uspeti u pokušaju da doprete do osobe koja vam se već duže vreme sviđa i možete dobiti vrlo opipljive povratne informacije kojima ste možda i prestali da se nadate. Šta se promenilo? Možda ste se bolje upoznali, ili ste prestali da vršite pritisak i da očekujete, pa se druga osoba osetila rasterećeno i kad više nije morala da se „brani“ shvatila je da joj nedostaje napetost koju je osećala u vašem prisustvu. Šta god se događalo, imaćete priliku da uočite tok nekih započetih odnosa, da ga usmerite u željenom pravcu, da uskočite u čamac i sa par zaveslaja pokrenete stvari – i da se onda prepustite struju.

Strelac

Partnerski i porodični odnosi jačaju, a sa njima i vaš osećaj odgovornosti i želja da ulažete u partnerski odnos. Želećete da sve potrebe voljene osobe budu ispunjene, a nastojaćete i da joj ispunite želje i hirove, iako ona ništa neće tražiti od vas. Svaki trenutak koji provedete zajedno biće kvalitetno zajedničko vreme, a vaše staranje i brižnost imaće snažan učinak, koji nije obavezno samo pozitivan. Druga osoba se može zaista zabrinuti zbog vaše posvećenosti, ako to nije ono na šta je navikla – pomeranje granica u prisnosti može biti preplavaljujuće i zastrašujuće i izazvati strah od preteranog vezivanja. Zato ćete voditi beskrajne razgovore o tome kako se osećate i kako želite da se osećate, usklađujući svoje želje i očekivanja.

Ako ste sami, želećete da se zaljubite, ali nećete biti skloni da se prepuštate fascinaciji. Potrebno je da sretnete nekog koga zaista doživljavate kao srodnu dušu, da biste potpuno uživali u romansi. Spremni ste da se otovorite, da se predate i posvetite, ali može se ispostaviti da vam se na ljubavnom planu nude samo površni susreti i da svoju čežnju i osujećenu strast treba da uložite u ostvarivanje svojih snova u drugim životnim oblastima. A to će vam itekako uspeti! Neki slobodni Strelci, međutim, mogu u skokovima preći najveće razdaljine – od slučajnog poznanstva do priprema za venčanje, sve u vremenskom okviru četiri nedelje avgusta.

Јаrac

Opušteno raspoloženje vlada kod Jarčeva u partnerskim odnosima. Možda ste malo tolerantniji prema partnerovim „bubicama“ i „žutim minutama“, možda ste naučili da ne shvatate sve suviše ozbiljno i da vas sve ne pogađa, a možda se partner malo više trudi oko vas. A možda je i jedno i drugo. Sve u svemu, prijao bi vam zajednički odmor, neko egzotično mesto na kome ste jedno drugom najbolje društvo i gde ne morate ništa da radite osim da se opuštate i zabavljate. Međutim, poslužiće i odlazak na izlet, romantične večere u sopstvenoj kuhinji, ili bilo koja aktivnost u kojoj oboje uživate i koja vas zaokuplja i pokreće. Kada se udružite oko nečega, razvijate onu atmosferu tima, koju oboje najviše volite.

Ako ste sami, možete sresti zanimljivu osobu početkom avgusta, koja će vas navesti da preispitate svoje vrednosti i proširite svoje vidike. To je neko ko se neće jednostavno uklopiti u vaše predstave i očekivanja, već će izazvati svaki delić od kojih se vaše predstave i očekivanja sastoje. Imate jedinstvenu priliku da spoznate svoje obrasce i da iskoračite iz njih, što vam možda neće biti prijatno, ali biće vrlo uzbudljivo. Skloni ste da stavljate sebe na prvo mesto, verujući da se ponašate u skladu sa preporukama za brigu o sebi, ali sada možete prvi put zaista shvatiti šta znači voleti nekog kao sebe.

Vodolija

Senke prošlosti mogu izroniti iz tame i postati vidljive – a šta to znači i kako će uticati na partnerske odnose, takođe će vrlo brzo postati jasno i vidljivo. Može se pojaviti stara ljubav, okupirajući vam pažnju i tražeći da joj posvetite svoje vreme, jer je u stanju neke potrebe i nije mogla da se obrati nikome, osim vama. Ili možete otkriti neku tajnu iz partnerove prošlosti, ili vam može biti otkrivena neka tajna koja se tiče vas i čije otkriće će vas prilično potresti. Šta god se dešavalo, nastojte da podelite sa partnerom svaki detalj, jer će vam njegova podrška biti i dobrodošla i neophodna. Sarađujte kroz sva iznenađenja koja vam avgust sprema, pa ćete izaći iz ovog neobičnog perioda mnogo mudriji i stabilniji.

I ako ste sami, na vas utiče ista energija izranjanja iz mraka – duhovi prošlosti, otkrivanje tajni… Veće su šanse da se neko vrati u vaš život, ili da ga sami pozovete da to učini, jer možete shvatiti da odnos nije završen, ili da nije ni započeo, onako kako je trebalo da se odvija. Ukoliko započinjete iznova sa nekim koga već znate, imate sve šanse da razvijete stabilnu, ali elastičnu i udobnu vezu, koja vas ničim neće sputavati. Novi ljubavni i životni horizonti se otvaraju pred vama, ne oklevajte da nekog uhvatite za ruku i krenete ka njima.

Ribe

Nesuglasice u partnerskim odnosima mogu kulminirati u avgustu. To nije ništa novo, ali je nešto što se gura pod tepih i taloži već duže vreme. Ali, to možda nije ni realno stanje stvari, jer ste možda vi kreator te gomile koja je počela da se preliva. Sve što niste iskomunicirali, nego ste zaključili da je onako kako ste vi to protumačili, dolazi na ravnanje računa. I to može biti zaista veliko čišćenje vašeg odnosa, koje može doneti preporod i novi početak. A možda ćete morati sami da obavite to čišćenje, jer će partner zaključiti da mu je dosta neopravdanih optužbi i prebacivanja krivice i da više ne želi da pokušava ništa da vam dokaže.

Ako ste sami, možete osećati snažan poriv da se izrazite, da se otvorite nekome ko će vas razumeti (a ko nije terapeut ili „ispovednik“). I zaista bise mogli da prepoznate svoju srodnu dušu po tome što će reči samo poteći iz vas u njenom prisustvu i nećete moći da prestanete da se poveravate, jer ćete jasno osećati da vas ta osoba potpuno razume, da saoseća sa vama, da vas ne osuđuje i da vam se zbog nekih stvari čudi, zbog nekih divi, a neke su joj šašave i smešne – i to otvoreno i spontano pokazuje, na najšarmantniji način. Ukoliko ste sumnjali da su vaše narudžbine kosmičkoj kuhinji ikada primljene, sada će stići puna kolica svega što ste ikada naručili!

Glas javnosti / P04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR