Glas Javnosti

HOROSKOPSKI ZNAK OTKRIVA: Čime bi ZAPRAVO trebalo da se BAVITE U ŽIVOTU?

Astrologija
Autor: Glas javnosti

Astrolozi su sigurni da položaj zvezda može da utiče na odabir čovekovog zanimanja. Svaki znak u sebi nosi određene osobine koje odgovaraju određenim poslovima. Proverite da li radite posao koji vam je po zodijaku suđen.

Horoskopski znak može uticati na različite segmente našeg života uključujući i posao, te se na osnovu njih može proceniti kakvi ćemo biti u svojoj profesiji, koje stvari cenimo na poslu, ali i koje zanimanje bi najviše odgovaralo karakteristikama našeg horoskopskog znaka.

Ukoliko verujete u to da raspored zvezda u trenutku Vašeg rođenja može uticati na pojedine segmente poslovnog života, pročitajte koja su to zanimanja u kojima bi Vaš horoskopski znak najviše došao do izražaja i iskazao pun potencijal.

1. Ovan

Osobe rođene u znaku Ovna su veoma brze i odgovorne u pogledu obavljanja radnih zadataka, zbog čega ih smatraju poželjnim radnicima u onim poslovima koji zahtevaju brzinu u radu. Imajući u vidu njihovu ekstremnu ambicioznost i potrebu da se nametnu kao lideri u grupi, neka od rukovodećih pozicija bi bila idealna za veći deo pripadnika ovog znaka. Ovnovi poštuju svaku vrstu autoriteta i hijerarhije, ali ih često nerviraju postavljena ograničenja i pravila. Zbog toga koriste sve raspoložive mehanizme kako bi dospeli na bolju poziciju i obezbedili napredovanje. Ovnovi obično započinju puno različitih zadataka, ali ih ne mogu samostalno završiti, što ih često sputava u ostvarivanju ciljeva. Karakteristike ovog znaka ukazuju na sledeće profesije u kojima bi mogli potpuno da dominiraju: direktorkse i menadžerske pozicije, vodiči, profesionalni treneri ili vojnici, sportisti i novinari.

 

2. Bik

Bikovi predstavljaju jedne od najpouzdanijih i najvrednijih radnika u horoskopu. Odlikuje ih potpuna posvećenost poslu, jako su prizemni, praktični i fleksibilni radnici. Osobe rođene u ovom znaku su jako uspešni lideri, međutim veoma lako mogu preći iz uloge vođe u ulogu pratioca zbog svoje prilagodljive prirode. Ono što se Bikovima zamera jeste sklonost konfiktima što im često može zasmetati u građenju karijere. S obzirom na njihovu maksimalnu posvećenost, veliki trud i istrajnost u poslu, Bikovi će se najbolje snaći u onim poslovima gde se ove osobine cene i nagrađuju . Zbog toga su osobe rođene u ovom znaku sjajni trgovci, ali su takođe jako uspešni i u uspostavljanju poslovnih odnosa sa strancima. Osim toga, Bikovi su sjajni sa novcem pa bi im karijera u bankarstvu i finansijama takođe odgovarala. Ukoliko pripadate ovom znaku, zanimanja poput: arhitekte, aranžera, prodavca, građevinara, ugostitelja, ekonomista, slikara, pevača ili TV voditelja bi bila idealna za Vas.

 

3. Blizanci

Sposobni i svestrani Blizanci se sjajno snalaze u mnogim područjima, ali su najbolji u onim sredinama gde je brz tempo rada koji ih stimuliše, pruža im šansu da se bave različitim stvarima i da upoznaju različite ljude. Zbog svoje radoznalosti i brzog usvajanja novih znanja, za pripadnike ovog horoskopskog znaka su idealne one radne pozicije na kojima mogu da ispolje svoju kreativnost, jer im jedino na taj način posao neće brzo dosaditi. Blizanci su stalno u pokretu, jako su nestrpljivi i impulsivni pa kancelarija jednostavno nije najsrećnije rešenje za njih. Umesto toga, Blizanci zahvaljujući svojoj elokvenciji, spospobnostima komunikacije i talentu za pisanje, najbolje „plivaju“ u onim oblastima koji podrazumevaju svakodnevni rad i komunikaciju sa ljudima. Oni takođe jako dobro funkcionišu u timu, gde prednjače u osmišljavanju ideja i davanju predloga. Idealna zanimanja za osobe rođene u ovom znaku su: profesor, PR, novinar, književnik, advokat, konsultant, lektor, dizajner, prevodilac, šminker, frizer... i brojna druga zanimanja koja podrazumevaju stalnu aktivnost i komunikaciju.

 

4. Rak

Iako Rakovi odaju utisak skromnih i nenametljivih osoba, oni su veoma vredni i sposobni radnici koji u posao ulažu dosta truda. S obzirom na emotivnu prirodu ovog horoskopskog znaka, najviše im odgovaraju oni poslovi gde mogu da rešavaju probleme i daju korisne savete. Rakovi su veoma intuitivni i inteligentni, na šta se gotovo uvek oslanjaju prilikom donošenja važnih poslovnih odluka. Najveću motivaciju za rad dobijaju onda kada vide pozitivne rezultate. Što se tiče idealnih profesija za pripadnike ovog horoskopskog znaka, veoma je važno da im posao kojim se bave pruža emocionalno zadovoljstvo, dok su im slava i priznanja od sporedne važnosti. Međutim, budući da im je veoma važna materijalna sigurnost, Rakovi će se češće opredeliti za one profesije koje im obezbeđuju stabilne prihode umesto onih koje zaista vole. Idealna zanimanja za pripadnike ovog horoskopskog znaka su sledeća: preduzetnik, profesor, književnik, negovatelj, medicinska sestra, vaspitač, dadilja, socijalni radnik, bibliotekar, istoričar, ugostitelj, terapeut i programer.

 

5. Lav

Lavovi su najlojalniji radnici uvek odani svojoj firmi i svom radnom mestu. Pripadnici ovog znaka su veoma dinamični, puni energije i entuzijazma koju lako prenose na druge. Lavovi jednostavno vole da budu u centru pažnje, te i kada nisu nadređeni, kolege ih uglavnom doživljavaju kao lidere. Osim toga, Lavove karakteriše i velikodušnost i pravednost zbog čega ih kolege i saradnici izuzetno poštuju uprkos njihovoj egocentričnosti i nametljivosti. Osobine koje ih najviše krase jesu poštenje, dobra organizovanost kao i rukovodeće sposobnosti, dok im se najviše zamera nemogućnost da priznaju sopstvene greške. Ukoliko ne uspeju da realizuju svoje ambicije mogu postati jako zajedljivi i zločesti, što često ume da zasmeta njihovim kolegama. Imajući u vidu sve navedene karakteristike ovog horoskopskog znaka, oblasti u kojima bi njihova karijera ostvarila pun potencijal su: gluma, umetnost, advokatura, politika, modni dizajn, preduzetništvo, menadžerske pozicije, medicina ili prosveta.

 

6. Devica

Device su večiti perfekcionisti, bistre i inteligentne osobe koje se sjajno snalaze u mnogim oblastima. Imajući u vidu da imaju odličnu memoriju i da mogu upamtiti veliku količinu informacija, odlično se snalaze u poslovima koji zahtevaju baš ovu sposobnost. Device su potpuno nenametljive i skromne, zbog čega nisu idealni kandidati za rukovodeće pozicije. Međutim, ukoliko se na takvoj poziciji nađe upravo pripadnik ovog znaka, odlikovaće ga praktičnost i zaštitnička nastrojenost prema podređenima. S obzirom da su perfekcionisti, uvek će težiti ka svom maksimumu, očekivajući isto i od svojih saradnika. Zbog ove osobine Device su često jako stoge prema sebi, pa često rasipaju pažnju na sporedne detalje. Device su odlični organizatori i savetnici, a analitičin um im omogućuje da uoče detalje koje su drugi prevideli. Imajući sve ovo u vidu, idealna zanimanja za osobe rođene u ovom znaku bi bila: administracija, knjigovodstvo, lektorisanje, književnost i pisanje. Takođe, Device se mogu odlično snaći i u poslovima terapeuta, asistenta, prevodioca, detektiva, kritičara, ekonomiste, lektora... i u svim ostalim zanimanjima gde organizovanost, preciznost, pedantnost, perfekcionizam i fokus na detalje mogu doći do izražaja.

 

7. Vaga

Šarmantne Vage obožavaju rad sa ljudima, tako da bi idealno zanimanje za njih bio svaki posao koji podrazumeva direktnu komunikaciju sa njima. Vage su rođene diplomate, te svojim odgovorima i strpljenjem mogu osvojiti svakog poslovnog saradnika. Osim toga, u prirodi ovog horoskopskog znaka jeste da posreduju i okupljaju ljude oko istog cilja, zato što između ostalog mogu veoma lako da “pročitaju ljude” i shvate šta ih pokreće. Vage izbegavaju sukobe i uvek će se truditi da sa svima budu u korektnim odnosima. Takođe, Vage imaju izražen osjećaj za pravdu, ambiciozne su, a uspeh često postižu zahvaljujući poznanstvima s uticajnim ljudima. Njihova najveća mana jeste neodlučnost i preveliko “vaganje” u kriznim situacijama koje zahtevaju brzu reakciju. Idealna zanimanja za pripadnike ovog horoskopskog znaka su: diplomata, organizator, agent za putovanja, modni dizajner, pravnik, broker, prodavac, reditelj, inženjer…

 

8. Škorpija

Škorpije su odlučni, sposobni radnici koji nikada ne beže od problema, već se sa njim hrabro suočavaju. Ovaj horoskopski znak žudi za kontrolom i moći i veoma su takmičarski nastrojeni. Zbog svoje snalažljivosti, harizme i marljivosti ovaj znak se smatra jednim od najboljih kolega. Najveća prednost Škorpija jeste ta što su jako fokusirani i odgovorni u obavljanju posla, te svaki projekat završavaju do kraja. Osim toga, Škorpije odlično čuvaju tajne pa mogu biti odlični u onim poslovima koji podrazumevaju diskretnost, tajne pregovore ili baratanje poverljivim informacijama ili skupocenim predmetima. Ono što im se najviše zamera jeste to što često ne umeju da naprave balans u svojim emocijama, te odlaze iz krajnosti u krajnost – ili su posebno drske ili su preterano ljubazne. Idealna zanimanja za ovaj horoskopski znak su: broker, psiholog, bankar, advokat, novinar, preduzetnik, hirurg, istraživač, detektiv, tajni agent, hemičar, profesionalni vojnik ili sportista.

 

9. Strelac

Strelac pripada redu harizmatičnih i komunikativnih horoskopskih znakova, a takođe ima talenta za inspiraciju ljudi i podizanje morala. Oni su vredni timski radnici koji se veoma lako prilagođavaju promenama i podstiču druge da uživaju u svom poslu na isti način kao što to čine oni sami. Takođe se odlično snalaze u svim vrstama pregovora ili prezentacija. Strelčevi nikada ne gube optimizam, te iz svake situacije pronađu izlaz i rešenje za svaki problem. Vole da putuju i istražuju, pa im najviše odgovaraju poslovi koji uključuju stalni pokret. Svestrani Strelac takođe obožava da uči i svakodnevno stiče nova znanja, zbog čega barataju sa puno korisnih informacija. Baš zbog ove osobine, pripadnicima ovog horoskopskog znaka odgovara veliki broj različitih karijera, sve dok nisu sputani pravilima i hijerarhijom. Ono što im se zamera jeste slaba koncentracija i brz gubitak interesovanja. Na osnovu svih navedenih karakteristika ovog horoskopskog znaka, idealna karijera se krije u sledećim zanimanjima: preduzetnik, pravnik, diplomata, sudija, putopisac, instruktor vožnje, turistički vodič, izdavač, profesor, šofer ili trgovački putnik.

 

10. Jarac

Jarčevi su jako profesionalni, ambiciozni i organizovani radnici. Oni su rođeni lideri i često zahtevaju maksimum od svojih saradnika. Gotovo da nijedan drugi horoskopski znak ne odlikuje tolika usredređenost na karijeru i ljubav prema poslu. Kako bi ostvarila svoje ciljeve, osoba rođena u znaku Jarca nikada neće odustati od svojih planova. Zbog svoje izražene ambicioznosti i marljivosti spremni su na ogromna odricanja, ne zadovoljavajući se osrednjim rezultatima. Njihov takmičarski duh i samopouzdanje im obezbeđuju odlično uklapanje na svakom radnom mestu. Međutim, jako se teško prilagođavaju promenama. Uspeh i poslovna reputacija su im jako bitni, međutim najviše ih motivišu materijalna dobra koja im pružaju osećaj moći. Idealna zanimanja za pripadnike ovog horoskopskog znaka su sledeća: građevinar, inženjer, geolog, rudar, producent, menadžer, administrator, političar, lekar, arhitekta, trgovac nekretninama.

 

11. Vodolija

Vodolije karakteriše Slobodan duh i kreativnost, što svakako ne znači da nisu vredni radnici. Naime, iako su Vodolije nezavisne i najviše cene svoju slobodu, u pojedinim profesijama njihova sposobnost da sagledaju širu sliku i dođu do originalnog rešenja može doći do punog izražaja. Idealna profesija za ovaj horoskopski znak podrazumeva dovoljno slobode i autonomije kako bi se na najbolji mogući način prikazala njihova kreativna strana. Takođe, Vodolija uživa u komunikaciji sa ljudima. Pored toga što su izuzetno inteligenti, pripadnike ovog horoskopskog znaka odlikuje i energičnost, upornost, tvrdoglavost zahvaljujući kojima uspevaju da ostvare zacrtane ciljeve. Imajući u vidu da Vodolije ne vole nikakva ograničavanja i da često ulaze u sukobe sa autoritetima, idealna zanimanja za ovaj horoskopski znak su: programmer, informatičar, matematičar, naučnik, trener, izumitelj, pisac, grafički dizajner, umetnik, fotograf, modni kreator, TV lice.

 

12. Ribe

Iako važe za veoma osetljive osobe, ovom horoskopskom znaku pripada mnogo uspešnih biznismena i preduzetnika. Ribe su veoma fleksibilni, kreativni i požrtvovani radnici. One ne žude za dokazivanjem, već teže da posao odrade na najbolji mogući način. Zbog svoje emotivne prirode, ribe imaju veliki problem kada obavljaju posao koji ne vole ili koji ne odgovara njihovom senzibilitetu, jer su tada i njihovi rezultati slabi i ne dolaze do napredovanja u karijeri. Međutim, ukoliko se bave poslom u kojem zaista uživaju, tada sve njihove pozitivne strane mogu zasijati u punom sjaju. Ribe se mogu snaći u najrazličitijim profesijama, ali najbolje “plivaju” u onim koje odgovaraju njihovoj visoko intuitivnoj prirodi. Takođe, pripadnici ovog horoskopskog znaka ne vole ulogu lidera, ali zato sjajno funkcionišu u timu. Uvek su pune dobrih ideja što ima može obezbediti uspešnu preduzetničku karijeru. Dakle, kada uzmemo u obzir osnovne karakteristike pripadnika ovog horoskopskog znaka, idealna zanimanja za njih su: medicinski radnik, fizioterapeut, psihijatar, kuvar, muzičar, slikar, učitelj, fotograf, reditelj ili plesač.

NE PROPUSTITE

 

(Glas javnosti/Poslovi.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR