Glas Javnosti

Cveće prema horoskopskom znaku

Horoskop
Autor: Glas javnosti/Agroinfo.rs

U zavisnosti od našeg horoskopskog znaka, neko cveće volimo više, a neko manje.

Najlepse cveće možete izabrati i na osnovu astrologije. Stručnjaci ističu da mnoge naše odluke zavisi od toga u kom smo se horoskopskom znaku rodili, te svaki ima omiljenu vrstu cveća.U nastavku možete saznati koje cveće će biti pravo za osobu prema njenom horoskopskom znaku.

OVAN

Ako želite da im poklonite buket ili saksiju cveća, gledajte da bude jarke boje i krupno. Crvena boja je najbolji izbor ali će im se svideti i belo sveće. Dobar izbor su karanfili, ruže, gerberi.

BIK

Najviše ih oduševljavaju biljke sa velikim zelenim listovima i u kući najverovatnije imaju gomilu biljaka. Najviše će ih oduševiti buket običnog poljskog cveća, sa što više vrsta i boja. U cvećari izaberite lepe kate, lale, gerbere, freziju

BLIZANCI

Njima je običan buket cveća pomalo dosadan i više će se obradovati saksiji sa cvećem koje će gledati kako raste i napreduje. Biljka mesožderka je za Blizance vrlo zanimljiva.

RAK

Rakovi nežna i suptilna, pomalo povučena bića. U svemu i svakom teže da vide nešto lepo. Oni i vole da dobijaju i da poklanjaju cveće. Njihov izbor su bela, roze, bledo žuta boja. Bele rade će ih uvek oduševiti i ako imaju baštu sigurno ih gaje. Nećete pogrešiti ako im poklonite buket belih  ili roze ruža.

LAV

Za njih sve mora da bude posebno i nesvakidašnje i vidljivo, da se ističe. Uvek ponesite sa sobom što veći buket cveća. To mogu da budu gladiole, perunike, rajska ptica. Obavezno buket ukrasite ogromnim zelenim lišćem. 

DEVICA

Oni svaki poklon, pa i cveće smatraju ozbiljnim i znaju da im ga ne dajete tek tako, bez ikakvog značenja. Device vole tamnije boje, mirne tonove. Maslinasto zelene biljke sitnijih mesnatih listova, plavičaste i sive tonove, ali i bele. Plava ruža, plava orhideja, drvo novca, kućna sreća, bela gardenija su cvetovi kojima ćete im iskazati svoju naklonost.

VAGA

Vrlo su probirljive, imaju istančan ukus, ne vole razmetanje ali žele da vide da ste se potrudili prilikom izbora poklona. Najviše ih oduševljava cveće bele boje, elegantni i svedeni aranžmani sa diskretnom porukom. Buket kala, belih irisa i ruža, đurđevak, ukrasna detelina su biljke koje će im se najviše svideti.

ŠKORPIJA

Oni imaju magnetski šarm, inteligenciju, misterioznost i vrlo snažnu ličnost. Smatra se da su idealne biljke za Škorpiju biljke sa bodljama sve koje imaju listove u obliku špica, mača. Aloe vera, matičnjak,  hibiskus, kopriva, gardenija i rododendron su biljke koje će oduševiti Škorpiju.

STRELAC

Vrlo su radoznali, temperamentni, imaju nestalnu prirodu i vole da istražuju. Najbolji izbor cveća za njih su veliki, šareni buketi različitog cveća jarkih boja i mirisa. Ruže, gerberi, žute ili narandžaste boje, kroton u saksiji, zumbul su biljke kojima ćete ih oduševiti. Ne zaboravite da ih lepo upakujete i ukrasite.

JARAC

Glavne odlike ovog znaka su: ambicioznost, konzervativnost, odlučnost i praktičnost. Oduševićete ih ako im poklonite biljku u saksiji, pre nego buket. Nećete pogrešiti ni ako im poklonite seme jer vole da borave u bašti i posmatraju kako se biljka razvija. Afričke ljubičice, ladolež, različiti sukulenti su pravi poklon za njih.

VODOLIJA

One su znatiželjne, privržene, vrlo iskrene i maštovite. Biljke koje pomažu u opuštanju nervnog sistema svojim mirisom izgledom su im omiljene. Gladiole, voštani cvet, božur, orhideja su biljke kojima ćete ih oduševiti.

RIBE

To su nesebični ljudi koji bez razmišljanja pomažu drugima. Vrlo su emotivni i saosećaju sa drugim ljudima. Nećete pogrešiti ako im poklonite jorgovan, lokvanj u okruglom akvarijumu, jasmin.

Agroinfo.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR