Zagonetka 33. paralele: Evo šta se sve tu dogodilo

Foto: Pixabay

Broj 33 je najvažniji broj masona. Isus Hrist je imao 33 godine kada je umro. Ljudska kičma se sastoji od 33 pršljena, a stopalo ima 33 zgloba. Neki smatraju da ovo nije ništa drugo nego slučajnost, dok drugi ukazuju na niz zanimljivih detalja u vezi sa brojem 33.

Ono što se nalazi tačno na 33. paraleli može izazvati ogromno iznenađenje. Neki povezuju lokaciju određenih objekata i događaja na tim mestima sa određenom svetskom misterijom.

 Ako posmatramo severnu hemisferu planete, kroz 33. paralelu prolazi nekoliko glavnih gradova u Sjedinjenim Državama, uključujući Dalas, Los Anđeles, pa čak i grad Rozvel, koji je žarište NLO-a.

 Pored toga, Džon F. Kenedi je ubijen na paraleli 33. Neki su otišli ​​toliko daleko da su sugerisali da je ta paralela odabrana upravo za taj zločin.

Robert Kennedi je takođe ubijen na 33. paraleli, u hotelu Ambasador, u Los Anđelesu, a američki predsednik Frenklin Ruzvelt preminuo je u mestu kroz koje prolazi pomenuta paralela.

 Pored toga, Isus Hrist je predvideo vlastitu smrt u Cezareji Filipovoj, koja se nalazi u području 33. paralele.

Prvo nuklearno oružje detonirano je u Alamogordu, u Nju Meksiku, na 33. paraleli. Takođe, 33. predsednik Sjedinjenih Država je naredio bacanje nuklearnih bombi na dva japanska grada Hirošimu i Nagasaki, što je, napominjemo, takođe blizu 33. paralele.

Sa paralelom su povezane i dve velike reke Tigar i Eufrat. Tu je nastala sumerska civilizacija, jedna od najstarijih i najmisterioznijih kultura čovečanstva. Uzgred, rajski vrt opisan u Bibliji takođe je bio u toj regiji.

Najstariji grad na planeti – Damask, nalazi se na 33. paraleli. Da, i ne zaboravite na velike drevne egipatske piramide, izgrađene u 33. paraleli!

Naravno, ovaj slučaj sa 33. paralelom Zemlje može se pripisati jednostavnoj slučajnosti, ali mnogi ipak misle da nije samo to u pitanju.

(Izvor:Webtribune) 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета