Žaba proputovala pola sveta: Egzotična vrsta nađena je u supermarketu među bananama iz Kolumbije

zaba

Foto: Pixabay

U jednom supermarketu u Velsu nedavno je pronađen primerak egzotične, minijaturne vrste žabe za koju se smatra da je u Veliku Britaniju dospela čak iz Južne Amerike.

Kako navodi BBC, žaba se nalazila u tovaru banana uvezenih iz Kolumbije, pa se veruje da potiče iz te zemlje.

Zahvaljujući oštrom oku, žabu veličine ljudskog palca u supermarketu je krajem prošlog meseca primetio član osoblja, posle čega ju je preuzela jedna organizacija za zaštitu životinja. 

Danas se o njoj stara jedan zoološki vrt specijalizovan za morski svet, čiji stručnjaci smatraju da je reč o primerku vrste koja nastanjuje stabla banane.

Na putu iz Kolumbije do supermarketa, žaba je prevalila više od 8.000 kilometara, a veruje se da je bez hrane i vode i u znatno drugačijim klimatskim uslovima uspela da preživi zahvaljujući sposobnosti da uspori metabolizam.

(Izvor:Kurir)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Da li ste znali da brava vašeg stana uopšte nije bezbedna? Ako ste od onih koji ključeve od stana ostavljaju ispod praga, u cipeli ili saksiji, ovo će vas od toga ubuduće odvratiti.

Boris Džonskon, britanski premijer rekao je da možda nikada neće postojati vakcina protivkorone uprkos ogromnim globalnim naporima da se razvije.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета