Нови изум британског хирурга лечи хркање у 70 одсто случајева

sleep-55792_960_720

Foto:Pixabay

Британски хирург и стручњак за поремећаје спавања, професор Аншул Сама, изумео је “Сноозеал”, уређај који ће излечити или, у неким случајевима, смањити хркање.

“Сноозеал” је мали, флексибилни уређај који се ставља у уста и треба да се носи 20 минута дневно током шест недеља, осим када спавате.
У њему су две електроде које се сместе са сваке стране језика. Уређај тада електрошоковима стимулше мишиће језика, а њиме се може управљати преко апликације на вашем паметном телефону.

Циљ је да се тим електрошоковима оснаже мишићи у бази језика, који су често узрок хркања. Корисници тада преко апликације која прати и снима њихово спавање могу да прате успешност терапије.

Професор Аншул Сама последњих неколико година је усавршавао свој производ, а сада се нада да ће моћи да га лансира на тржиште касније ове године.

“Многи уређаји који су данас на тржишту једноставно не раде и непопуларни су јер морају да се носе током спавања. Мој циљ је био да осмислим нешто што може да се користи током дана у кратком периоду”, објаснио је др Сама.

Након тестирања у болницама у Лондону и Немачкој, показало се да је производ успешан у 70 одсто случајева, а код пацијената код којих хркање није сасвим излечено, било је знатно мањег интензитета.

“Пацијентима се уређај свидео, а резултати су врло охрабрујући” рекао је професор Бик Кочеа, који је водио независно тестирање уређаја.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na Madagaskaru, ogromnom ostrvu u Indijskom okeanu, grupa arheologa pronašla je fosil sisara koji je živeo pre 66 miliona godina. Naučnici i istraživači sa Univerziteta Stony Brook nazvali su ga "luda zver".

Немац који је ових дана на плажи у близини Трста у свој камион укрцао 24.000 литара морске воде, привела је локална полиција на дојаву грађана и казнила са 1.549 евра.

Порука у којој се захваљујете, трошење на друге, слушање музике, срећно сањарење у будном стању… Наука вас може учинити срећнијим.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone