Kugla sladoleda u Pirotu još uvek 10 dinara!

Sladoled 10 dinara, Facebook, Saša Ilijić

Foto: Facebook/Saša Ilijić

Mali gradić na jugoistoku Srbije, osim bogate kulturne tradicije i burne istorije čuva i lep, ustaljen običaj čuvanja starih vrednosti. Tako, kada ste u Pirotu, osetićete da je vreme stalo. Ne samo starinom jezičkih osobina, šarama starih ćilima, već i junaštvom čuvenog "gvozdenog puka", Pirot će vas vratiti u neka druga, iskonska vremena.

Zanimljivo, u Pirotu možete probati odličan sladoled, a jedna kugla košta simbolično 10 dinara! Ta cena se ne menja i zbog toga Pirot ima onu draž starih vrednosti koje se prepoznaju i koje traju. Za kuglu sladoleda u Pirotu najviše ćete platiti 20 dinara, ali ne više od toga. 

I ne samo to, jedan kolač košta 40, a litar limunade 60 dinara! Pa ko onda može reći da su Piroćanci škrti ili cicije? 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Turska kompanija Elektral, koja se inače bavi proizvodnjom automata za hranu i zaštitnu opremu, u okviru mera na sprečavanju širenja koronavirusa, napravila je i aparat za prodaju zaštitnih maski.

Kada dvoje mladih uzme stvar u svoje ruke, a pri tom su kreativni i puni entuzijazma, mogu učiniti sve! Dovoljno je da samo da su zajedno i da se lepo slažu. Kada odluče da svoj prostor urede po svom ukusu, onda i od školskog autobusa mogu napraviti sebi novi dom.

Dok milioni Indusa borave u kućama zbog pandemije koronavirusa, jedan majmun iskoristio je odsustvo ljudi da se poigra puštajući zmaja sa krova zgrade.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone