Бродови „испливали“ усред пустиње, мистерија за научнике (ВИДЕО)

Vojni brod Piksa

Извор: Пиксабеј

Научници су наишли на тешку загонетку када су у Казахстану набасали на групу великих бродова усред пустиње.

Научници су наишли на тешку загонетку када су у Казахстану набасали на групу великих бродова усред пустиње.
 

До решења те мистерије, која је истраживачима задала озбиљну главобољу, дошло је кад су научници одлучили да простудирају историју овог региона и погледају сателитске снимке из времена Хладног рата.

Фотографије које је снимио сателит „Квикбрд“ јасно су показале четири велика пловила насукана у песку, стотинама километара далеко од Аралског језера.

 

„Тешко је појмити шта се дешава на овој слици. Имате огромну пустињу у којој не очекујете да уопште има воде, а онда се у сред ње појављује флота зарђалих бродова“, изјавио је канадски истраживач Џорџ Курунис за „Дејли стар“.

Међутим, мистерија је врло брзо решена кад су научници погледали сателитске снимке тог дела Казахстана из времена Хладног рата и открили да се Аралско језеро некада простирало и на ту област и да су су бродови били прекривени водом.

Глас јавности / Новости / од 07.09.2018.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kao i rođenje, i smrt igra veoma važnu ulogu u životu svakog bića. Mnoga verovanja u nekim delovima Srbije vezuju se za smrt i umrloga. Tako, u Istočnoj Srbiji, umrlog nazivaju različitim imenima: mrtvac, mrtovac, grobnik, smrtnik, tenac, osenja. Takođe, sam čin sahranjivanja mora imati neki naziv, pa tako čujemo da ovde za sahranu kažu: ukop, pogrej, sarana.

Silinom od 165 t TNT-a eksplodirao je meteor iznad Tokija u ranim jutarnjim časovima. Prvo se čuo glasan zvuk koji su stanovnici Tokija pripisali nepažljivim komšijama. Radilo se, međutim, o meteoru koji je sagoreo u atmosferi.

Полиција је остала у шоку после открића да је Фатима Отман (52), жена са инвалидитетом која је преминула од срчаног удара сакупила право мало богатство просјачењем на улицама Бејрута.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone