Glas Javnosti

Teatar na Brdu: Zatečeni odlukom primorani smo da vas obavestimo o našem odlasku

Kultura
Autor: Glas javnosti

Teatar na Brdu saopštio je da nisu uspeli da dobiju objašnjenje za odluku Kulturnog centra i Opštine Čukarice da im ne produže ugovor a zbog čega moraju da odu i zaustave planove na neskvaidašnjem uzletu najmlađeg pozorišta u Srbiji.

U svom objašnjenju navode da su uvek i na vreme isplaćivali ugovorne obaveze u ukupnoj vrednosti od oko devet miliona dinara, da su renovirali garderobu svojim sredstvima, kao i mnoge sitnije tehničke elemente koji su bili potrebni za funkcionisanje teatra, i lično urgirali kod Sekretarijata za kulturu i gradonačelnika Beograda da se postavi rashladni uređaj za kompletnu salu.

„Želimo da znate da smo pokušali sve da ostanemo i nastavimo naše planove, koji bi Teatar na Brdu podigli na još viši nivo, a time i celokupnu kulturnu scenu. Obraćali smo se svima koje smo znali i uradili sve što smo umeli da zaštitimo nesvakidašnji uzlet najmlađeg pozorišta u Srbiji, ali niko nije mogao da nam kaže razloge za ovu situaciju, niti nam je iko mogao pomoći“, navodi Teatar na Brdu.


Scenom pomenutog teatra prošla su najveća imena kada je pozorišna scena u pitanju, među kojima jesu: Petar Božović, Zoran Cvijanović, Nataša Ninković, Sloboda Mićalović, Nikola Đuričko, Mirijana Karanović, Aleksandar Srećković Kubura, i mnogi drugi. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR