Glas Javnosti

POMEN MARINKU ROKVIĆU: Porodica na okupu, stigao Dario iz Kanade, pa otvorio dušu o ocu (FOTO)

Zabava
Autor: Glas javnosti

Prošlo je četrdeset dana od smrti pevača narodne muzike Marinka Rokvića, tim povodom porodica i prijatelji okupili su se na njegovom grobu.

Ovim povodom stigao je i njegov vanbračni sin Dario iz Kanade, sva trojica sinova napokon su bila na okupu, dok je njegova udovica Slavica bila vidno utučena.

Naime, pevačev srednji sin Nikola pristigao je prvi na groblje sa svojom suprugom Bojanom, sačekavši sve one koji su želeli da odaju počast njegovom ocu.

Slavica Rokvić došla je na groblje neutešna i bleda, i dalje vidno utučena zbog smrti supruga koji je predahnuo na njenim rukama, kome je bila odana sve do njegove smrti. 

Na pomen pevaču došao je i Dragan Kojić Keba, zajedno sa sinom Igorom Kojićem, kao i mnogobrojni prijatelji i porodica.

Marinko pomen

Pošto je pomen održan, sin Dario je dao izjavu pred okupljenim novinarima.

Dario je ispričao po čemu će pamtiti oca, ali i kako njegova deca gledaju na to što su imali poznatog dedu.

- Pamtiću ga po tome kako je bio dobar čovek, kako je nas učio, po pesmama njegovim. On je imao puno pesama koje sam voleo, ali možda omiljena mi je "Zanela me svetla velikoga grada", pevao mi je to ponekad - kaže Dario i otkriva da će ostati 10 dana u Srbiji:

Dario Rokvić - Sada sam kod Marka, a idem i kod Nikole. Morao da se držimo zajedno, bliski smo još otkako smo bili deca. Moja deca se stalno gledaju preko video poziva sa decom mog brata. Moramo da budemo složni. Velika je stvar što smo svi zajedno, bliski, čak iako živim ja u Kanadi, nema uopšte razlike. 

Kako je Dario još otkrio, on će dolaziti u Srbiju, ali ne planira da se preseli ovde.

- Ipak sam u Kanadi dugo, tamo sam navikao i tamo mi se sviđa. Doći će oni u posetu kod mene, ja ću dolaziti ovde. Mogu da kažem da sam od oca nasledio da sam težak radnik, odgovoran, to je velika stvar. Bio je ponosan na sve nas šta smo uradili i uspeli, kako smo dobri roditelji - istakao je Dario.

On se prisetio i poslednjeg susreta sa ocem, ali i saveta koji će uvek pamtiti.

- Kada sam bio pre nekih dva meseca, dva i po, tada sam ga poslednji put video, bilo je lepih trenutaka koliko smo proveli zajedno, družili smo se. On mi je uvek govorio da nešto što volim, da se tome i posvetim i da će uvek biti dobri rezultati. Moja deca, inače, ne govore srpski, ali im pustim pesme na Jutjubu, oni traže da vide dedu, svesni su da je velika zvezda u Srbiji - zaključio je Dario.

Marinko Rokvić preminuo je nakon kratke borbe od raka pankreasa u 68. godini i za sobom ostavio trojicu sinova, unuke i udovicu Slavicu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR