Glas Javnosti

MILICA DABOVIĆ U EMOTIVNOJ ISPOVESTI ZA GLAS JAVNOSTI: 'GODINAMA SAM RADILA stvari koje sam MORALA, NIČEGA ME NIJE SRAMOTA'

Košarka
Autor: Glas javnosti

Poznata košarkašica Milica Dabović (39)  jedna je od mnogih poznatih ličnosti kojima je ova situacija sa pandemijom promenila planove, najviše u poslovnom smislu i koja je morala da preuzme neke drastične korake. 

U ekskluzivnom intervjuu za Glas javnosti govori o svojoj akciji koju je uspešno realizovala proteklih meseci kada joj je posao stao. Naime, ona prodaje svoje stvari preko Instagrama, a u tome su je podržale i priključile se akciji i mnoge žene, navodi koliko je košarka izgubila u proteklih godinu dana i da je pandemija naučila da više ceni sve što ima, ali da ona nije najgora stvar koja je zadesila u životu, sa ponosom emotivno kaže da je pre svega majka sa ostalim medaljama iza sebe i otkriva koja joj je najdraža stvar koju je uradila u proteklom periodu.

 Milica ističe kako je godinama radila stvari koje je morala i da je trpila ljude koje nije morala, a da sada radi isključivo stvari koje je čine srećnom i ispunjenom, sa uzbuđenjem priča o svom priključenju u KK „Lavovi“, otkriva šta je tajna njene mladolikosti, te jedva čeka da poseti svoj rodni Herceg Novi.

 Šta ste novo naučili/otkrili otkako je počela pandemia Koronavirusa? 

 Koronavirus nije najveća i najgora stvar koja me udarila ili zadesila u životu, sami znate da su mi se dešavale stvari koje ne bih poželela ni najvećim dušmanima. Ali situacija sa Kovidom mi je otvorila oči. Naučila me je koliko više treba da cenim sve što imam, vrednujem i volim ljude oko sebe i da poštujem vreme! Ne kažem da to nisam radila, ali osećam da mogu još više!

 Koliko je košararka izgubila u proteklih godinu dana? 

 Košarka je izgubila baš mnogo, prvenstveno navijače zbog kojih sam živela da igram utakmice, uvek su bili moj vetar u leđa i naš šesti igrač. O finansijama da ne govorimo, ono što ja vidim, a pričam o Srbiji i Crnoj Gori jeste da se ženska košarka polako gasi i jako mi je žao zbog toga.

 Jedna ste od retkih ličnosti koja se tokom ovog perioda pobrinula za svoju egzistenciju i usmerila svoje snage ka novom online biznisu. Naime, prodajete svoje stvari da biste zaradili novac i obezbedili sinu sve što mu je potrebno. Koliko čovek treba da je fleksibilan da bi se odlučio na ovakav korak? 

 Ja sam osoba koja nema komplese, na tu ideju sam došla gledajući šta druge poznate žene rade iza tudjih profila, mene nije bilo sramota da to isto uradim sa svog. Hvala divnim ženama što su mi izašle u susret i odvojile novac da kupe nešto kod mene, vratile su me u život!  U životu me ničega nije bilo sramota a važno mi je da nisam radila neke druge stvari, mnogo lakše i jednostavnije zarad novca.

 Da li vam je bilo teško da se odreknete nekih stvari i koji motiv vam je bio da prevazidjete sebe? 

 Ne žalim za stvarima kojih se odričem, za sve postoji razlog, a onaj najvažniji je da sam uspela u životu! Ja sam majka sa ostalim medaljama iza sebe.

 Priključili ste se KK "Lavovi", Brčko. Kakva je to emocija i energija koja vas je spojila sa ovim mladim ženskim timom? 

 Jesam, priključila sam sam se Lavovima i verujem da mi je to jedna od najdražih stvari koje sam uradila u životu. Predsednik tima je rekao par rečenica i udario me na sentimentalnost, ja sam samo rekla: “Znao si gde da biješ. Bravo!“ i pristala bez pare i dinara, samo da uvedem taj mladi i talentovani tim u prvu ligu.

 Kažu da sve što radimo treba da radimo sa uživanjem, a upravo vi to činite sa devojčicama iz tima "Lavovi". Koja je prednost podučavati ovakve izrazito mlade ljude i kako izlazite na kraj sa njima? 

 Godinama sam radila stvari koje sam morala, trpila sam ljude koje nisam morala. Ljuta na sebe. Sada sam starija, mislim da sam i pametnija i radim stvari koje me čine srećnom i ispunjenom. Devojčice treba da iskoriste svaki minut moga postojanja na terenu i shvate da se sve može kada se hoće. Ja u 39-toj igram kao da imam 20 i isto se bacam po terenu.

 Nedavno ste proslavili svoj 39 rodjendan. U čemu je tajna vaše mladolikosti? 

 Tajna moje mladolikosti je u duši, ona nije pakosna, zla, podla, zločesta, besna, ljubomorna ni iskompleksirana. Ona je dobra, mirno spavam kao beba, budim se srećna i zadovoljna, zdravo jedem nikada ne pijem alkohol, kafu, gazirano, ne pušim i to je to! To sam ja!

 Da li ste skoro posetili rodni Herceg Novi? 

 Nisam skoro i živim za taj dan da ponovo dođem sa sinom u naš prelepi Herceg Novi kod bake i deke!

 Koji su vam planovi za naredni period? 

 Za naredni period imam milion želja i planova. Prvo da osvojim prvenstvo sa Lavicama, pa sve ostalo, kao kamp koji organizujem u hotel Omni u Valjevu i to je nešto novo i drugačije od 15 do do 28 jula što jedva čekam. Onda bih neku svoju liniju pokrenula. A i živim za dan kada će moja knjiga ugledati svetlost dana. 

 

 (Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR