Glas Javnosti

OPTUŽEN ZA TRGOVINU LJUDIMA! Jutjub ugasio sve kanale koji promovišu Endrua Tejta

Zabava
Autor: Glas javnosti

Platforma Jutjub donela je odluku da ukloni nekoliko kanala povezanih s onlajn poslovnim univerzitetom Endrua Tejta, nakon optužbi da je iskorišćavao svoje fanove, posebno mlade ljude, izveštavaju strani mediji.

Jedna od ugašenih platformi bila je i The Real World, koja je služila kao mesto gde je za 50 dolara mesečno Endru Tejt obučavao mladiće da postanu uspešni poput njega.


Prema stranim medijima, odluka o gašenju ovih platformi došla je usled zabrinutosti da kontroverzni influenser koristi svoju platformu za iskorišćavanje mladih ljudi, obećavajući im bogatstvo i regrutujući ih putem oglasa.

Kanali koji su uklonjeni imali su više od 200.000 pretplatnika i milione pregleda.


Portparol Jutjuba objasnio je da su kanali ugašeni "zbog kršenja Uslova korišćenja usluge koji zabranjuju vidljivo isticanje sadržaja prethodno ukinutog korisnika".

Endru Tejt i njegov brat Tristan su bili optuženi za trgovinu ljudima u junu, kada je rumunska jedinica za organizovani kriminal tvrdila da su koristili lažnu produkciju sadržaja za odrasle kako bi privukli žrtve. Optuženi su da su seksualno iskorišćavali žrtve i prisiljavali ih na proizvodnju pornografskog materijala. Nakon perioda pritvora, sud im je odredio kućni pritvor u Bukureštu

Glas javnosti/D02H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR