Glas Javnosti

Evropa ukida rijalitije zbog epidemije

Rijaliti šou
Autor: Glas Javnosti

Za razliku od Srbije i domaćih rijalitija, rijaliti šou "Veliki brat" u mnogim zemljama širom Evrope i sveta prekinut je zbog koron virusa, a učesnici pravo iz šoua odlaze u karantin.

Jedan od novijih rijaliti šou programa koji je ugašen jeste “Veliki brat” u Švedskoj. Danijel Glasman, jedan od takmičara pomenutog rijalitija, prošle nedelje je izašao iz kuće u kojoj je proveo pedeset dana.

-Još uvek pokušavam da shvatim šta se događa. Teško mi je da prihvatim koliko se svet promenio. Očigledno da ne možeš 50 dana biti izolovan od ostatka sveta i da očekuješ da će sve ostati isto- izjavio je on za “Gardian”.

On je dodao i da su zbog ograničenih informacija koje su dolazile u rijaliti i on i ostali učesnici potcenili čitavu situaciju.

-Kada smo otišli u izolaciju, nismo znali u kojoj se meri korona virus proširio svetom, a Švedska nije imala zabeleženih slučajeva. Zbijali smo šale o situaciji oko korone, zamišljajući hoće li svet izgledati poput kakvog filma sa zombijima kada napustimo kuću- dodao je on.

Za razliku od Švedske i ostalih zapadnih zemalja Evrope, rijaliti se u Srbiji i dalje nesmetano emituje uprkos zabrani okupljanja i merama koje je donela Valda Republike Srbije, a gotovo svake nedelje u navodno izolovane kuće ulaze nova lica iz spoljnog sveta.

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić, ali i epidemiolog Zoran Radovanović, ranije su za naš portal istakli da bi rijaliti u Srbiji morao da bude ukinut zbog vanrednog stanja i pandemije virusa.

-Rijaliti zagađuje mentalno zdravlje nacije. To je zločinački apsekt rijalitija. To je mnogo opasnije od svega drugog, ali koliko sam čuo, taj svet i generalno ne vodi računa o higijeni. Oni uopšte po svom intelektualnom i svakom drugom nivou nemaju higijenske navike. Tu je opasnost ne samo od korone već i od bilo koje druge bolesti. Ako ih je više od deset u istoj prostoriji, zbog mera koje su donete, to bi moralo da se razjuri, cela ta bulumenta- izjavio je Radovanović za Nova.rs ranije i dodao:

-Mogu da zaraze jedni druge tako što izlaze i ulaze na imanje. Ukoliko ih ima i starijih od 65 godina, morali bi da sede izolovani u kućnoj izolaciji.-

Sa njegovim stavovima složio se i Miodrag Majić.

-Slažem se sa epidemiologom, to je do sada bila samo mentalno ugrožavajuća pojava, a rijaliti je sada postao opasnost i u epidemiološkom smislu- izjavio je on.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR