Glas Javnosti
Posta

Zvezda filmova PRLJAVI PLES i DUH umro u najgorim mukama: Žena ga je IZGLADNJIVALA i bio je TEŠKO bolestan (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Patrik Svejzi, glavni glumac jednog od najpoznatijih američkih romantičnih filmova prošlog veka, “Prljavi ples”, umro je 2009. godine u 58. godini, nakon dvogodišnje borbe s rakom pankreasa.

Dženifer Grej i Patrik Svejzi, zvezde su kultnog filma iz osamdesetih godina, koji je dobio Oskara i Zlatni globus za najbolju muziku 1989. godine, a bio je nominovan za Gremi i Zlatni globus 1988. godine. Inicijalno niskobudžetni film se pretvorio u blokbaster, osvojio bioskope i postao veliki hit, prvi koji se prodao u više od milion kopija.
Muzika i ples koji su Dženifer Grej i Patrik Svejzi izvodili i danas su popularni i beleže milionske preglede na Jutjubu.


Nažalost, Svejzijevi poslednji dani života bili su pravi horor. Ne samo zbog teške bolesti, već i zbog navodnog porodičnog nasilja koje je proživljavao, otkrili su njegovi prijatelji sedam godina nakon smrti glumca. Navodno je bio prisilno zatvoren u kući, a supruga koja je prema njemu bila nasilna i varala ga, pustila ga je da umire u najgorim mukama, tvrdili su strani mediji.

Ove šokantne optužbe izneo je jedan od najbliskijih prijatelja zvezde filma “Prljavi ples”, a uglavnom se tiču 34 godina dugog braka koji je, bar za javnost bio idiličan.
Navodno, njegova žena Lisa Niemi, koja je dozvolila da glumac spadne na samo 40-ak kilograma, nije mu dozvoljavala izlaske, pa je čak branila njegovoj majci i prijateljima da ga posete.
Prijatelji su medijima otkrili mračnu tajnu. Lisa je imala nekoliko vanbračnih afera.


“Voleo ju je svim srcem, ali to je stvarno bila veza na ivici ljubavi i mržnje. Ona bi tukla njega, a on bi šutirao zidove i nameštaj. Jako su se svađali, znali su da unište hotelske sobe, automobile, svoj dom… Bila je to jako nasilna veza”, rekao je prijatelj koji optužuje Patrikovu udovicu za zanemarivanje supruga.

Za Patrika se, kad god je mogao, brinuo je i njegov brat Don, ali kad ga nije bilo, sve je bilo prepušteno Lisi.

“Lise ne bi bilo satima i onda bi došao Don i našao brata kako leži u sopstvenoj mokraći jer nije mogao sam da ustane”, dodao je prijatelj koji Lisu naziva “ženom željnom kontrole koja je svaki segment Patrikovog života morala da ima pod kontrolom”.

Patrikova prijateljica iz detinjstva rekla je da je podsticala glumca da ostavi suprugu sa kojom se oženio 1975. zbog silnih afera za koje je znala porodica i bliski prijatelji.


Posle njegove smrti udovica je rasprodala sve njegove stvari.
Patrik Svejzi je napisao testament kojim je celo svoje bogatstvo od 40 miliona dolara ostavio Lisi, dok njegova porodica nije dobila baš ništa.

I to nije jedina tužna priča koja se veže uz Svejzija. On je 1994. godine zapao je u krizu, kada mu se sestra ubila. Kako nije mogao da se izbori sa svime što se dogodilo, odao se alkoholu. Iste godine odlazi prvi put na rehabilitaciju kako bi mogao da nastavi da se bavi glumom.
Inače, početkom devedesetih izašao je američki film “Duh”, u kojem je Svejzi delio platno sa Vupi Goldberg i Demi Mur.
 


Svejzi je tada postao planetarno popularan glumac, pa je nastavio sa nizom uspešnih filmova od kojih su najpoznatiji “Point Break” i “Father Hood”.

Svejzijevo dobro poznavanje plesa pomoglo mu je oko dobijanja uloga, a uglavnom su likovi koje je tumačio imali neke veze sa plesom. Iako je na početku karijere uglavnom glumio u romantičnim filmovima, kasnije je počeo da dobija i uloge u nešto zahtevnijim trilerima. Američka publika ga je poslednji put gledala u dramskoj seriji “Zver”.

Njegova lepa partnerka iz “Prljavog plesa”, Dženifer Grej, danas je neprepoznatljiva.Ona nikada nije bila tipična holivudska lepotica, pa je upravo zbog svog prirodnog izgleda postala je vrlo popularna, prenosi Noizz.
Ali na samom vrhuncu karijere odlučila se za plastičnu operaciju nosa, što joj je preraslo u opsesiju, pa ih je ponovila nekoliko puta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR