Glas Javnosti

ZOVU NAS IZ BEOGRADA, SKOPLJA, LJUBLJANE! Hus otkrio hoće li Parni valjak nastaviti sa koncertima

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Husein Hasanefendić Hus (68) govorio je o budućnosti Parnog valjka i otkrio da iz regiona stižu pritisci da održe još koncerata u spomen na Akija Rahimovskog.

Radije prestati, nestati, da bend ne postoji nego se urušiti iz nekog očajničkog pokušaja, to nam ne treba.

Ostatak benda je još uvek u godinama da mogu raditi i druge stvari, mislim da će svi vrlo brzo biti obasuti ponudama. Ja ne moram raditi, meni je dovoljno ovo što sam napravio, a znam da ću pisati pesme. Bolje se časno povući nego rasprodati ono što si radio godinama, ali želja postoji unutar benda da se velike stvari rade i dalje, a sad što će biti – ne znam zapravo - rekao je Husein Hasanefendić Hus za hrvatske medije o budućnosti benda.On je pričao i o tome koliko će koncerata biti održano u spomen na Akija.

Ne, nećemo to pretvoriti u turneju i komercijalizovati. Imamo ozbiljne pritiske iz regiona, mi smo bend koji vuče korene iz bivše nam države. Skoplje traži, Beograd traži, Ljubljana traži koncert. Nismo još ništa odlučili, verovatno ćemo po regionu napraviti te neke. Pokušavam zamisliti sliku, pa što ima lepše nego taj masovni oproštaj. Ali ne bi sad putovali okolo, turneju radili i to. Možda ako opstanemo kao bend, jer imamo želju svirati, nama je to deo života, ali kako će to izgledati i hoće li to biti, ja to sada ne znam osim da želimo. - i dodao da što god odlučili, stvari više nikad neće biti iste.

Akija je nemoguće zameniti. Nećemo mi tražiti novog Akija, ako će bend odlučiti da imamo šta za reći, ako procenimo da to možemo, to će biti sigurno nešto drugačije, ali sigurno ništa ispod nivoa koji smo postavili - poručio je Hus, piše 24sata.

Zasad se zna da će bend odati počast svom prerano preminulom prijatelju i kolegi koncertom u Areni Zagreb koji će se održati 26. marta.

BONUS VIDEO: Surova životna ispovest devojke sa albinizmom i priča o ljudima koji “nisu po standardima”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR