Glas Javnosti

ŽIVOTNA FILOZOFIJA MERIL STRIP: Ponekad počnem da kuvam, a onda sve bacim u toalet uz reči: Danas imamo picu

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Legendarna Meril Strip nominovana je za Oskara više od 20 puta, više od 40 godina je u braku sa vajarom Donom Gamerom i odgajila je četvoro dece. Da bi uspela i bila srećna, glumica sledi određenu filozofiju.

„Jedinstvena osobina mladosti je bezuslovnost. Čvrsto smo uvereni da u zrelom životu nema mesta jakim osećanjima i od toga počinjemo prerano da starimo “, kaže Meril Strip.

Meril Strip je u svom intervjuu dala nekoliko saveta svojim vršnjacima - kako da nauče da uživaju u životu, uprkos proživljenim godinama.

Najvažnije je, smatra glumica, da se oslobodimo svih šablona o tome kakva starost treba da bude, da zaboravimo šta rođaci, devojke ili poznate ličnosti govore i savetuju.

Morate slušati svoj unutrašnji glas.

Samo on zna pravi put do sreće.

Budite tamo gde se osećate dobro.

„Osećam se neprijatno u sekularnom društvu. Ne volim glamurozne zabave. Sve ovo to je poput šljokica. Uživam u komunikaciji sa porodicom, sa svojim psima, u planinarenju, ali ne i u žurkama. Sve je to gubljenje vremena. "

-Društvo nam nameću određene odgovornosti i obaveze. Oni nas podstiču da živimo u skladu sa usvojenim zakonima i pravilima. Da radimo da bismo obezbedili one koji zavise od nas. Pomozite slabijima. Dajte se onima kojima je to potrebno. Izdržati hirove onih koje je sudbina spojila, ponavljajući kao mantru da idealni ljudi ne postoje, a u stvari – izdržati bezobrazluk ili potrošački odnos prema sebi.

-Izdržati zbog bilo koga nije potrebno. Ne morate da budete prijatna osoba, gurajući svoje želje i emocije u drugi plan. Ne morate sebe da tretirate kao trećerazrednog. Tvoj život je tvoja odgovornost. Niko te neće učiniti srećnom ako to ne uradiš sama.
- Kako mi ide život i moj popois želja se smanjuje. Sada sve stvari koje želim...ne mogu se kupiti.

Sposobnost da se nosi sa stresom...

-Ponekad volim da kuvam, a ponekad ne. Ponekad počnem da kuvam, a onda sve bacim u toalet uz reči: Danas imamo picu.

Ne morate da budete osoba koja sve drži pod kontrolom, ne greši, ne plače, zna sve unapred. Prepustiti se raspoloženju je najprirodnija stvar koja nam se može desiti. A nošenje lažnih osmeha ne pristaje nikome.


BONUS VIDEO: NOVOGODIŠNJA ŠMINKA! KOJI MAKE UP ĆE DOMINIRATI U 2022. GODINI?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR