Glas Javnosti

Greška koju svi pravimo kad kuvamo TURSKU KAFU, a kvari joj ukus!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ljubitelji crne kafe odlično razlikuju kada je dobro skuvana ili slaba "kao čaj". Na ovaj način se pravilno kuva turska kafa, sa bogatom aromom i ukusom!

Prvi korak je jedan od najvažnijih - kupite kvalitetnu kafu.

Pravilan postupak kuvanja savršene kafe je sledeći:

1. Ne čekajte da voda za kafu provri. Kada se zagreje do ključanja (ali ne sme da provri), sklonite sa ringle.

pixabay.com

foto: printscreen

2. Trećinu vode sipajte u šolju, pa dodajte kafu (po jednu punu kašičicu za svaku šoljicu ili dve kašičice ako su šolje velike). Promešajte da nema grudvica.

3. Vratite na ringlu i kad se podigne kafa do vrha džezve, sklonite je sa ringle, dodajte vodu koju ste odlili, vratite na vruću ringlu i ostavite da provri.

4. Sklonite sa šporeta, ostavite da stoji nekoliko sekundi.

5. Dodajte kašičicu hladne vode i sipajte u šolje.

6. Ako stavljate šećer, dodajte ga u hladnu vodu u džezvu.

Izbegavajte ove greške koje će pokvariti kvalitet skuvane kafe:

1. Ne mešajte previše, to kvari ukus.

2. Ne čekajte da se nekoliko puta podigne do vrha džezve, to takođe menja ukus kafe.

3. Kada zakuvate kafu, provri i sklonite sa ringle - ne mešajte više.

Glas javnosti / P04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR