Gastronomski sajt Taste Atlas objavio je listu najboljih knedli na svetu i među njima našle su se gomboce.
Već godinama traju internet prepirke o tome da li su gomboce sa šljivama ili su u pitanju samo knedle sa šljivama.
U Vojvodini, dabome, u pitanju su gomboce. Ali prema sajtu Taste Atlas, gomboce su ništa drugo nego – knedle.
Gomboce su se našle na 44. mestu najboljih knedli sveta, tri mesta ispred zapečenih štrukli.
Learn more about the best dumplings in the world: https://t.co/PEbaXkDFnt pic.twitter.com/o9tMWvMXG6
— TasteAtlas (@TasteAtlas) April 9, 2024
Na prvom mestu našlo se indonežansko jelo somai. Zapravo, prvih 11 jela potiču iz Azije, da bi tek na 12. bile ukrajinske varenike.
Za gomboce vam je potrebno kilogram krompira, kašika masti ili margarina, jaje, 500 grama brašna, prstohvat soli, 200 grama prezle, pet kašika ulja i šljive.
Podsetimo, Taste Atlas je nedavno bojavio listu najgorih jela iz Srbije, a na prvom mestu su se našli rezanci s makom, karakteristični desert iz Vojvodine.
Glas javnosti/N01S