Glas Javnosti

ŽIVOT DŽEKI ČENA "Hteli su da me prodaju za 200 dolara"

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Glumac DŽeki Čen sledeće godine puni jubilarnih sedamdeset godina, a njegovo detinjstvo nije bilo nimalo lako.

Rođen je kao Čen Kong-sang, što znači „Čen rođen u Hongkongu“, a ovo ime su mu dali roditelji, političke izbeglice iz Kineskog građanskog rata. 


Bili su veoma siromašni, a slavni glumac je jednom prilikom otkrio da su ozbiljno razmišljali o tome da ga prodaju jednom lekaru Britancu za 200 dolara kako bi preživeli.

Kad su ga roditelji upisali u Kineski operski zavod u Hongkongu, strogi internat u kojem su se starinskim, okrutnim metodama učili pevanje, gluma, pantomima, akrobacije i borilačke veštine, nisu to učinili zato što su mislili da je dečak posebno talentovan, nego iz razloga što su oboje našli bolje plaćeni posao, kao kuvar i sobarica u ambasadi u Kanberi, u Australiji.

Jackie Chan

Odlučili su da se presele, ali nisu smeli sa sobom da povedu dete pa su sina jednostavno ostavili u internatu. DŽeki Čen imao je samo šest godina kada su ga roditelji, faktički, napustili.

„Bio sam ljut i ogorčen. Svakog meseca ostale su posećivali roditelji, donosili im hranu, odeću, čarape, a mene niko. Nisam mrzeo majku i oca. Ali bio sam duboko nesrećan“, ispričao je Čen jednom prilikom za medije.

Ovde je on obučen za majstora borilačkih veština, a sa samo 18 godina oprobao se u glumi. Upisao se u istoriju svetske kinematografije, a posebno je zanimljivo da većinu opasnih scena kojima obiluju njegovi filmovi izvodi upravo on. Kaskaderi mu služe za scene sedenja i hodanja, kako bi za to vreme on mogao da odmori.

Inače, roditelji DŽija Čena, Li-Li i Čarls, imali su burne živote.

Naime, Čarls Čen je neko vreme radio kao špijun, dok je Li-Li Čen dovođenja u vezu sa šangajskim podzemljem, a hapšena je i zbog krijumčarenja droge.

Ona se i redovno kockala i bila je poznata po tome.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Jackie Chan Films (@jackiechanfilms)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR