Glas Javnosti

ŽIVIM ŽIVOT NIKOLE IZ "ANĐELA 2", IMAM TRI ĆERKE LEPOTICE! Kojo otvoreno o porodici i karijeri

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Nikola Kojo otvoreno je govorio o svojoj karijeri i porodici, otkrio je po čemu pamti starije kolege koje, nažalost, više nisu s nama.

Glumac Nikola Kojo, čija karijera traje više od pet decenija, progovorio je o serijama i filmovima u kojima je dao svoj pečat, odnosu sa kolegama koje više nisu s nama i porodici.

Nikola je najpre otkrio da li tokom praznika gleda ostvarenja u kojima je ranije igrao, kao što su "Otac na određeno vreme", "Žikina dinastija"...

- Ne. Ta dela imaju jednu naivnost i bezbrižnost prošlih vremena, ali su toliko puta reprizirana da nemam više želje da se podsećam. Voleo bih da malo živimo to vreme u kom su se snimali ti filmovi. Kad su ljubaznost, lepota, duhovitost i nežnost bili vrline. Kad su zvezde bili neki drugi, a ne političari, starlete i rijaliti zvezde.

Otkrio je po čemu pamti starije kolege koje, nažalost, više nisu s nama - Milenu Dravić, Dragomira Bojanića Gidru, Ljubišu Samardžića..

- Pamtim ih po posvećenosti, obrazovanju, ljudskosti, društvenom angažovanju. Neke od njih pamtim i po skromnosti, neke po boemštini, neke ovako, neke onako, ali savete svakako pamtim i ne citiram. Tako sam sazdan. Sve nekako filtriram i sačuvam u srcu i podsvesti.

Otkrio je kako je reagovao kada je dobio poziv za snimanje rimejka "Žikine dinastije".

- Obradovao sam se. Naročito kad sam pročitao scenario Milene Marković, verovatno jedne od naših najvećih spisateljica. Inače, kuriozitet je da je njen otac Joca Marković pisao prethodne delove tog serijala. Nažalost, za taj film je obezbeđeno tek 10 odsto sredstava i nema sluha među emiterima da prepoznaju potencijal takvog dela. Ili je smeh ipak postao subverzivna delatnost u našem društvu.

A na pitanje da li je nostaligičan i da li poredi popularnost koju je stekao kao dečak i slavu koju danas imate, odgovara:

- Jesam, nostalgičan sam. Ja sam čovek prošlog veka. Rođen u Beogradu, vaspitavan kao Jugosloven i građanin sveta. Mnogo mi nedostaje takvo okruženje. Žao mi je što mladi veličaju i vole samo političke granice koje su im neke alave budale odredile i mrze sve što nije to. Verovatno će, kad dožive još neka prekrajanja njihovog okruženja ili kad obiđu malo sveta, shvatiti o čemu govore ljudi mojih stavova i iskustava, rekao je glumac, piše Blic. 

Ističe da citira Nikolu iz filma "Mi nismo anđeli".

- Više živim život Nikole iz "Anđela 2". Imam tri ćerke lepotice. 

BONUS VIDEO: Poznati reditelj priča šta je predvidelo smrt legendarnog pevača

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR