Glas Javnosti

ZGROŽENI SMO! Evrovizija na udaru kritika, prete organizatorima (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Evropska radio-difuzna unija (EBU) bila je prinuđena da se izjasni protiv zlostavljanja, pretnji i uznemiravanja usmerenih na one koji organizuju ovogodišnje izdanje Evrovizije.

Veliko finale muzičkog takmičenja je za nešto više od nedelju dana, ali izgleda da mu ne pristupaju svi sa pravim duhom, piše B92.

"Snažno osuđujemo sve oblike diskriminacije i zgroženi smo ozbiljnim nivoima onlajn zloupotrebe koja je usmerena na one koji vredno rade na produkciji ovogodišnje emisije", navodi se u saopštenju na zvaničnom nalogu Evrovizije na Tviteru.


Dodaju da će svako ko pređe granicu uvredljivog ponašanja biće odmah blokiran i prijavljen, a "u ozbiljnim slučajevima radićemo sa našim partnerima na društvenim medijima na svim platformama kako bismo te pojedince prijavili relevantnim lokalnim vlastima".

"Razumemo da je strast i ljubav prema Pesmi Evrovizije duboka i da EBU podstiče slobodu govora, ali naši umetnici, ekipa i volonteri treba da budu u mogućnosti da obavljaju svoj posao bez ciljanog zlostavljanja, pretnji i uznemiravanja", navodi se dalje u saopštenju."Pesma Evrovizije je stvorena da izgradi jedinstvo. Njegove vrednosti su inkluzivnost, univerzalnost i slavljenje različitosti kroz muziku. Pozivamo naše onlajn pratioce i fanove umetnika koji učestvuju u ovogodišnjem takmičenju da poštuju te vrednosti i sve one koji učestvuju u događaju i razgovaraju o ovogodišnjoj emisiji na civilizovan i pun poštovanja način", apeluje se na zvaničnom nalogu Evrovizije na Tviteru.
Prvo polufinalno veče Evrovizije je 10. maja, a naša predstavnica Konstrakta nastupaće druge polufinalne večeri 12. maja. Finale najvećeg muzičkog takmičenja na planeti je u subotu 14. maja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR