Glas Javnosti

Zamenica gradonačelnika Korče: Goran Bregović potvrdio dolazak na Festival piva! Njegov nastup neće biti otkazan bez obzira na zahteve sa Kosova (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Zamenica gradonačelnika albanskog grada Korče Benilja Terova izjavila je da je Goran Bregović potvrdio dolazak na Festival piva u tom gradu 22. avgusta i potvrdila da neće otkazati njegov nastup, bez obzira na zahteve sa Kosova da se to uradi.

Terova je dodala je da su pevači sa Kosova otkazali učešće na Festivalu zbog pretnji nacionalističkih grupa, prenela je Ekonomija onlajn.

Poziv Bregoviću da nastupi na Festival piva u Korči izazvao je reakcije na Kosovu.

„Ne postoji politički pristup učešću pevača rođenog u Sarajevu i čast nam je da on nastupi, a koliko mi znamo, a u pravu smo, Bregović se nikada nije pozicionirao ni protiv Albanaca ni protiv Kosovara“, kazala je Terova.

Komentarišući Bregovićevu pesmu „Kalašnjikov“, za koju protivnici njegovog nastupa tvrde da je srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu, Terova je rekla da je ona nastala mnogo pre rata.

”Ta pesma je verovatno bila korišćena, ali je Bregović napisao mnogo pre rata“, kazala je Terova.

Naglasila je da se Festival organizuje 15 godina sa ciljem da promoviše poštovanje kulturne i etničke raznolikosti i da je međunarodno poznat i priznat.

(Glas javnosti/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR